Radusinović penzionerima: Uvjeren sam da ćete siti praznih obećanja konačno udahnuti i doživjeti slobodu

"U proteklih godinu dana razbili smo vam vašu višegodišnju zabludu da ako se promijeni vlast nećete dobijati ni tu koliku-toliku penziju. Ne samo što su penzije bile redovne, nego su poslanici Demokrata u zakonsku proceduru uputili predlog zakona, kojim će nam se minimalna penzija, koju nažalost na Cetinju prima većina nas, povećati na 200 eura od 1. januara 2022.godine"

7033 pregleda 22 komentar(a)
Radusinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Radusinović, Foto: Demokratska Crna Gora

Rajko Radusinović iz Demokratske Crne Gore saopštio je danas da je uvjeren da će penzioneri sa Cetinja na lokalnim izborima 5. decembra glasati za listu te partije.

"U susret izborima u našem prestonom gradu obraćam vam se uvjeren da ćete ovog puta, siti praznih obećanja kojih ste se naslušali od onih koji su opredeljivali sudbinu Cetinja u proteklih 30 godina, 5. decembra glasati za listu Demokrata, zaokružiti broj 7 i konačno udahnuti i doživjeti slobodu. Vašim glasom, siguran sam da znate, opredjeljujete i sudbinu vaših najbližih. Svi se vi sjećate vremena kada na Cetinju nije bilo nezaposlenih, sjećate se kada su iz Podgorice "harmonika" autobusima dolazili radnici koji su radili u Obodu, Košuti, Bojani, Tari, Trgoprometu, Sanitasu i drugim preduzećima, koja je trodecenijska državna i lokalna vlast uspjela da zatvori i uništi, a radnike pošalje na biro rada, odakle su mnogi od vas i dočekali penziju, naravno u minimalnom iznosu od 146 eura", istakao je Radusinović.

On je dodao da penzionera na Cetinju ima 4.213, i skoro 1.500 nezaposlenih, koji bezuspješno godinama traže posao.

"Mnogi od njih će biti prinuđeni da posao i egzistenciju potraže u tuđim državama i gradovima, ako se mi, drage kolege penzioneri, ovoga puta ne odlučimo da promijenimo vlast u našem gradu. U proteklih godinu dana razbili smo vam vašu višegodišnju zabludu da ako se promijeni vlast nećete dobijati ni tu koliku-toliku penziju. Ne samo što su penzije bile redovne, nego su poslanici Demokrata u zakonsku proceduru uputili predlog zakona, kojim će nam se minimalna penzija, koju nažalost na Cetinju prima većina nas, povećati na 200 eura od 1. januara 2022.godine. Takođe smo uputuli i predlog zakona i da vaša unučad primaju dječji dodatak do 18. godine života, pod uslovom naravno da žive i uče u Crnoj Gori, a ne u stranim državama, kao mnogima od nas", rekao je Radusinović.

Po njegovim riječima "glasanjem za izbornu listu Demokrata zaokruživanjem broja 7, daćete nam priliku da zajedno sa vama Cetinju vratimo dostojanstvo, da Cetinje postane ponovo grad zaposlenih, grad dostojanstvenih ljudi, grad mladih, koji neće perspektivu tražiti u drugim gradovima i državama, već u njihovom i našem Cetinju".

"Stvorićemo uslove da se i vaša djeca i unučad vrate na Cetinje, pa da se zajedno sa njima radujete životu. Mi Demokrate to znamo, možemo i moramo uraditi, kako zbog obaveze prema našim slavnim precima tako i zbog naših potomaka, kojima ćemo omogućiti da se rađaju, bezbrižno odrastaju i da rade i životnu egzistenciju ostvare na Cetinju, gradu, kojem ćemo vratiti sjaj i učiniti ga onakvim kakvo zaslužuje da bude – crnogorsko i svjetsko, na ponos i radost svih građana Crne Gore", zaključio je Radusinović.

Bonus video: