Vušurović: Cetinje da ostane kulturno i prosvjetno središte

"Nastojimo da Prijestonica zadrži svoj duh i da ostaje prepoznatljiva po velikom srcu naših građana", poručila je kandidatkinja sa liste "SD-LP - Vazda dosljedni Cetinju"

2512 pregleda 5 komentar(a)
Vušurović, Foto: SD-LP
Vušurović, Foto: SD-LP

Kandidatkinja sa liste "SD-LP - Vazda dosljedni Cetinju", Jelena Vušurović, kazala je da je neophodno težiti da prijestoni grad bude vječno ishodište duhovnosti i kulture.

"Kada govorimo o kulturi, Cetinje je posebno prepoznato po spomenicima, značajnim ličnostima, piscima, pjesnicima, slikarima, glumcima, a iz našeg grada takođe potiče veliki broj sjajnih crnogorskih sportista. Naš predivni grad, u podnožju Lovćena, otvoren je za sve prijateljske ruke. Težimo da Prijestonica bude vječno ishodište duhovnosti i kulture. Držimo se tradicije, čuvajmo naše znamenitosti, da Cetinje ostane kulturno i prosvjetno središte crnogorske države kao što je bilo proteklih pet vjekova", saopštila je Vušurović.

Rekla je da je neophodno zalagati se za jačanje kulturnog identiteta.

"Ne smijemo prenebregnuti činjenicu da se u našem gradu nalazi Fakultet umjetnosti, veliki rezervoar izvanrednih mladih ljudi sa perspektivom da unaprijede kulturnu ponudu Cetinja i učine da naš grad zauzme još značajnije mjesto na kulturnoj mapi regiona i Evrope. Vratimo gradu boje i ne zaboravimo da je Cetinje grad umjetnosti Đurića i Lubarde. Nastojimo da Prijestonica zadrži svoj duh i da ostaje prepoznatljiva po velikom srcu naših građana", zaključila je Vušurović.

Bonus video: