Uljarević: Ide se u pravcu drugačije Vlade i vanrednih izbora

Vlada koja ima ovako lošu percepciju i ovako loše ocjene svog rada, teško može imati legitimitet i podršku za istinske reforme - poručuje Uljarević

9978 pregleda 27 komentar(a)
Uljarević, Foto: Luka Zeković
Uljarević, Foto: Luka Zeković

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO), Daliborka Uljarević, ocijenila je da će aktuelna Vlada nastaviti da gubi podršku, i da je zato realno očekivati vanredne parlamentarne izbore tokom naredne godine.

Prema rezultatima zajedničkog istraživanja CGO-a i agencije DAMAR, opšta ocjena rada Vlade u prvih godinu dana je 2,28, a nijedno ministarstvo nije stiglo do trojke.

Nešto preko petine građana smatra da je država u kriznoj situaciji, oko 15 odsto misli da je na ivici katastrofe, dok oko 14 odsto vjeruje da je situacija stabilna.

„Podaci ukazuju da se stvari kreću u pravcu daljeg gubitka podrške ove Vlade. Sužava za prostor za ovu vrstu eksperimentisanja, i ide se u pravcu nekakve drugačije Vlade i onoga što sasvim izvjesno - u nekom doglednom dobu tokom sljedeće godine - treba da budu vanredni parlamentarni izbori. Vlada koja ima ovako lošu percepciju i ovako loše ocjene svog rada, teško može imati legitimitet i podršku za istinske reforme koje su potrebne ovom društvu“, kazala je Uljarević na predstavljanju rezultata istraživanja.