Marković: Vlada mjesecima potvrđuje da je nesposobna i nefunkcionalna, rekonstrukcija je propala, opstanak nemoguć

Po njegovim riječima "svaki dan ove Vlade donosi nesagledivu štetu po našu ekonomiju, zdravlje građana, demokratiju i društvo u cjelini"

11703 pregleda 47 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Aktuelna Vlada mjesecima potvrđuje da je nesposobna i nefunkcionalna, a od prvog dana urušava Crnu Goru i njene vrijednosti, saopštio je danas Duško Marković, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji predsjednik Vlade Crne Gore.

"Njena rekonstrukcija je propala, i njen opstanak nije moguć", istakao je Marković na Tviteru.

On je poručio da su "ovih dana učestale prijetnje da se ne smije podržati opravdan i obrazložen predlog 40 poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića".

"One dolaze i od onih koji su Vladu opstruirali od dana kada su je izabrali i od onih koji su željeli da izaberu novu", napisao je Marković.

Po njegovim riječima "svaki dan ove Vlade donosi nesagledivu štetu po našu ekonomiju, zdravlje građana, demokratiju i društvo u cjelini".

"Samo političko licemjerje i poigravanje sa sudbinom građana i države, i to pred očima domaće i međunarodne javnosti može produžiti mandat Krivokapićevoj Vladi. Podsjećam kolege da Ustav garantuje nezavisnost i samostalnost u opredjeljenju svakog poslanika, pa pozivam da iskoristimo svoj ustavni kapacitet – i da glasamo po sopstvenom uvjerenju", naveo je Marković na Tviteru.

Bonus video: