Demokrate Budva: Sef u kancelariji Liješević obijali Martinović, Kralj, Rucović, Božovići i Kuljača

"Da stvar bude još tragičnija, lica koja su juče obijala sef, imala su policijsku asistenciju službenika Milana Lončara i Dragoslava Popovića"

8755 pregleda 11 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Klub odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Budva saopštio je danas da već skoro mjesec dana traje neviđena hajka na direktoricu Turističke organizacije Budva (TOB), Maju Liješević.

"Uprkos nizu podnešenih krivičnih prijava, između ostalog, zbog obijanja vrata u poslovnim prostorijama organizacije, neovlašćenog upada u računar preko kojeg se vrše plaćanja i konstantnog zastrašivanja zaposlenih od strane neovlašćenih lica, pripadnika budvanskog Demokratskog fronta (DF), gospođa Liješević, čiji je jedini grijeh što obavlja svoj posao po zakonu države Crne Gore, još uvijek nema zaštitu institucija te iste Crne Gore. Kao da sve navedeno nije dovoljno, juče su u prostorijama TOB u Budvi neovlašćena lica obila sef u kancelariji direktorice Liješević i otuđila službeni pečat TOB i faksimil direktorice Liješević", ističe se u saopštenju.

Budvanske Demokrate su dodale da je "o ovom krivičnom djelu obaviještena policija od strane direktorice".

"U prijavi gospođe Liješević navedeno je da su u obijanju sefa učestvovali Nikola Martinović, Nikola Kralj, Vuko Rucović, Stevan Božović, Nemanja Kuljača i Dragan Božović. Neka od ovih lica, konkretno Dragan Božović i Nikola Martinović, su uz asistenciju najbližeg saradnika predsjednika Opštine Budva – Nikole Jovanovića, prije par nedjelja u gluvo doba noći, sa kapuljačama na glavi, neovlašćeno otimali dokumentaciju iz prostorija TOB. O tome koliko je zakonito to što su radili govori dovoljno da navedena lica nisu uključivala rasvjetu, već su u maniru klasičnih kriminalaca koristili svjetlo sa mobilnih telefona, o čemu postoji video snimak sa službenih kamera koji je uz prijavu dostavljen službenicima budvanske policije", navodi se u saopštenju.

Da stvar bude još tragičnija, kako dodaju budvanske Demokrate, lica koja su juče obijala sef, imala su policijsku asistenciju službenika Milana Lončara i Dragoslava Popovića.

"Očigledno da ovoj "kalauz koaliciji" koja protivzakonito želi da preuzme upravljanje TOB u nečasnim radnjama izdašno pomaže i načelnik Bubanja, inače pašenog Marka Carevića (predsjednik Opštine Budva). Iako je u više dopisa koji su stigli, kako direktorici Liješević, tako i predsjedniku Careviću, od strane nadležnog Ministarstva ekonomskog razvoja na čijem čelu je gospodin Jakov Milatović, ukazano na nezakonitost i nelegitimnost takozvane Skupštine TOB kojom se na čelo ove institucije žele postaviti poslušnici, nekada Svetozara Marovića, a danas Marka Carevića, očigledno divljanje navedenih osoba u jednoj zvaničnoj instituciji države Crne Gore, još uvijek je nekažnjeno", ističu u saopštenju. Navode i da je Nemanja Kuljača, javnosti je poznat iz afere "Copyright" u kojoj je Opština Budva oštećena za višemilionski iznos.

"U sudskom procesu u kojem je direktor ove firme u vlasništvu Marka Kentere, Aleksandar Armenko osuđen, Nemanja Kuljača je svjedočio protiv Opštine Budva. Ne treba se stoga ni čuditi odakle jutros kalauz u njegovim rukama. Što drugo očekivati od nekoga ko je zdušno podržavao ljude koji su zbog svojih krivičnih djela robijali kao dio organizovane kriminalne grupe budvanskog DPS-a? Očigledno je taj njegov "talenat" prepoznao uzurpator državnog zemljišta Carević, poslovni partner Miloša Marovića i Marka Kentere Milo Božović, kao I budvanski Slavoljub Stijepović Predrag Drago Ivanović. Na kraju ovog obraćanja, kojim želimo da upoznamo javnost sa sramnim djelovanjem pojedinih sugrađana koji maltretiraju jednu, od crnogorskih institucija, nezaštićenu žensku osobu, poručujemo svima da će ostati vječna sramota nakon ovakvog primitivnog, gangsterskog ponašanja koje pokazuju zadnjih nekoliko nedjelja. Takođe, očekujemo konačno energičnu reakciju ministra Milatovića, ministra Sekulovića i crnogorskog tužilaštva. Ako nisu primijetili, u Budvi stvari izmiču kontroli. Što kasnije budu reagovali, biće veća njihova odgovornost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: