Čekamo 10. decembar"

Abazović: DPS se neće vratiti, jedino je DF ucjenjivao Vladu

"Ako je postojala partija koja je od početka podržavala ovu Vladu to je URA. Svaku inicijativu Vlade je podržala, sve akte će podržati. Ako nekom trebaju specijalne garancije nikakve specijalne garancije neće dobiti, posebno DF"

36717 pregleda 104 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Nema straha od povratka DPS (Demokratska partija socijalista) na vlast, građani mogu da budu relaksirani, DPS se vratiti neće, saopštio je danas predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

"Čekamo 10. decembar gdje DF (Demokratski front) treba da saopšti nešto. Nemam neka spektakularna očekivanja. Ako je postojala partija koja je od početka podržavala ovu Vladu to je URA. Svaku inicijativu Vlade je podržala, sve akte će podržati. Ako nekom trebaju specijalne garancije nikakve specijalne garancije neće dobiti, posebno DF. Naša politika je principijelna od početka do kraja. Naši stavovi su kristalo jasni. U ovom trenutku se u Crnoj Gori ništa nije promijenilo u odnosu na dva mjeseca ranije", naveo je Abazović.

On je dodao da svaki poslanik u Skupštini ima pravo da misli šta hoće.

"Uopšte me ne interesuje šta misli DF. Jedino su oni ucjenjivali Vladu", dodao je on.

Upitan da li je za razgovor sa DF, Abazović je rekao da će vidjeti šta će ta partija uraditi 10. decembra.

"Što se tiče Medojevića, naš stav je jasan. Oni su napravili dogovor između Demokrata i DF, ne treba da čekaju naš odgovor jer je on stigao odavno. Šta će DF da uradi 10. vidjećemo. Ako im se ide na izbore ja to ne bih isključio kao opciju, meni je to čista opcija. Mi se izbora ne plašimo. Ta opcija je toliko čista da ne postoji čistija. A da ćemo stavove usmjeravati na to šta želi DF ili Medojević, ja to ne mogu da prihvatim", kazao je Abazović.

Govoreći o situaciji u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), Abazović je kazao da će o tome biti riječi na sjednici Vlade.

"Vlada je zakazana za danas i vjerovatno će resorni ministar pokrenuti ovu temu. Vidjećemo da nadjemo neku soluciju. Stanje sa energetikom u svijetu je nešto na šta CG ne može da utiče, ali evo da vidimo šta su solucije", kazao je on.

Uprava Kombinata aluminijuma (KAP) najavila je svojim radnicima da se pripreme za postepeno gašenje ćelija u Elektrolizi, odnosno potpunog prestanka proizvodnje aluminijuma od 15. decembra zbog visokih cijena struju od 1. januara kada im ističe postojeći ugovor o snabdijevanju sa Elektroprivredom, objavile su jutros "Vijesti".

Povezani članci

01. Decembar 2021.

Cijena struje gasi KAP