Mrvaljević: Da smijenimo one koji tri decenije razgrađuju Cetinje

"Radili smo puno, radili smo ozbiljno i predano, isključivo u korist grada i građana. Nakon ove četiri godine, svakoga možemo pogledati u oči, jer smo održali riječ”, istakao je Mrvaljević.

2215 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Nosilac liste Demokrata za lokalne izbore na Cetinju Danilo Mrvaljević pozvao je građane Prijestonice da podrže tu listu i da, kako je kazao Cetinje zajedno vrate na mjesto koje mu po svemu pripada.

“Pred nama je odluka koju donosimo jednom u četri godine, zato je važno da odlučimo mudro i čiste savjesti”, kaže Mrvaljević.

U prethodne četri godine su kako kaže, radili mnogo.

“Nijesmo se šteđeli, bili smo u konstantnom kontaktu sa vama, obilazili one koji žive na seoskom području svake godine, više puta, tražili rješenja za njihove probleme, otvorili svako pitanje iz našeg Programa i borili se da se sačuva svaki euro u kasi Cetinja. Napisali na stotine tužbi i žalbi majkama, izradili na stotine drugih akata u okviru besplatne pravne pomoći građanima, izborili se za naknade za novorođenčad u cetinjskom parlamentu, inicirali naknade za nezapošljene porodilje, inicirali besplatne udžbenike”, navodi Mrvaljević.

Izborili se, kako navodi i za direktne prenose sjednica lokalnog parlamenta u cilju pune transparentnosti i informisanosti onih zbog kojih su tu.

“Izborili se za veća izdvajanja za Crveni krst, za unaprjeđenje turističke ponude, ostvarili najbolju saradnju sa NVO, prihvatili sve njihove inicijative i odazvali se svim njihovim pozivima, u kontinuitetu održavali komunikaciju sa građanima - nijesmo odbili nijedan vaš zahtjev, po bilo kom osnovu. Procesuirali svaki problem i uvijek ponudili konkretna rješenja, tražili 222 eura za sve na birou rada u prvom udaru korone, tokom lockdowna, i nakon odbijanja predloga od strane DPS-a napustili Radnu grupu. Štitili smo radnike i penzionere, borili se za prava zaposlenih u RTV Cetinje, inicirali Strategiju demografskog razvoja, više puta ukazivali i nudili rješenja za problem Ponora, vodosnabdijevanja, ogromne stope nezaposlenosti, predlagali konkretne aktivnosti za značajno povećanje prihoda Prijestonice”, poručio Mrvaljević.

Na državnom nivou, Demokrate su, kako navodi, izradili i predali u proceduru Zakon o obeštećenju majki.

“Povećali smo minimalne zarade i staračke nadoknade, uveli smo dječije dodatke, koji su već počeli da se isplaćuju za djecu do šest godina, a od 1. januara, već smo predali u proceduru izmjene Zakona - da se dodatak isplaćuje za svu djecu do 18. godine života! Jedini smo mislili i na penzionere - podižemo minimalne penzije na 200 eura! Radili smo puno, radili smo ozbiljno i predano, isključivo u korist grada i građana. Nakon ove četiri godine, svakoga možemo pogledati u oči, jer smo održali riječ”, istakao je Mrvaljević.

Zato, kako navodi, očekuju podršku svih Cetinjana, da zajednički grade Prijestonicu.

“Da smijenimo one koji ga tri decenije razgrađuju, one koji šire mržnju i podjele, dok Cetinje nestaje pred našim očima. Da Prijestonicu vratimo na mjesto koje joj po svemu pripada - na čelo naše jedine otadžbine Crne Gore”, naveo je Mrvaljević i dodao da je ovoga puta izbor veoma lak.

“Ili ste sa onima koji su upropastili Cetinje potonjih 30 godina i onima koji možda planiraju da se poslije izbora pretvore u šlauf za spašavanje DPS-a ili ste sa nama. Mi smo svoje živote vezali za ovaj grad, mi smo sebe dali Cetinju, a daćemo se i još hiljadu puta, koliko god bude trebalo za naš jedini grad. Zato 5. decembra crnogorsko, a svjetsko! Zato naše Cetinje! Zato broj 7! Idemo zajedno do pobjede! Živjelo slobodno Cetinje! Živjela majka Crna Gora!”, zaključio je Mrvaljević.

Bonus video: