Konatar: URA se isključivo vodi interesima građana i države, a ne bilo kog političkog subjekta

Administrativni odbor predložio je Nikolu Mugošu za predsjednika Državne izborne komisije (DIK) glasovima poslanika Građanskog pokreta URA, Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS)

11733 pregleda 51 komentar(a)
Konatar, Foto: Luka Zeković
Konatar, Foto: Luka Zeković

Građanski pokret URA se isključivo vodi interesima građana i države Crne Gore, a ne bilo kog političkog subjekta, saopštio je danas šef Poslaničkog kluba i potpredsjednik te partije Miloš Konatar.

On je to kazao povodm toga što je Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio Nikolu Mugošu za predsjednika Državne izborne komisije (DIK).

"Stručnost i profesionalizam su jedini kriterijumi na osnovu kojih ćemo se određivati, jer samo tako možemo graditi državu nezavisnih i jakih institucija. Demokratija", napisao je Konatar na Tviteru.

Mugošu su podržali poslanici Građanskog pokreta URA, Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS).

Za kandidata Nikolu Medojevića glasali su poslanici Demokratskog fronta(DF), Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije (SNP).

Bonus video: