kazao da "zabrana rada dps-a" nije revanšizam već pravda

Medojević: Memorandum o kapitulaciji i izdaji

Jedan od lidera DF-a tvrdi da će SDP i SD potpisati dokument "nešto kasnije", a da će se na kraju pridružiti i DPS

11826 pregleda 34 komentar(a)
Medojević, Foto: Savo Prelević
Medojević, Foto: Savo Prelević

Memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Saveza građana CIVIS i političkih predstavnika manjinskih naroda se, ako je tačno u njemu piše da Crna Gora "mora biti država u kojoj se neće sprovoditi revanšizam po bilo kom osnovu”, može nazvati samo memorandumom o kapitulaciji i izdaji, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Smatra da potpisnici tog dokumenta nisu svjesni "istorijske potrebe sa suočavanjem sa prošlošću i tranzicionom pravdom”.

“Ideja davanja garancija Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog krivičnog progona je opasna poruka da naše društvo ni njegova elita nema hrabrosti niti svijesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države”, poručio je Medojević.

Kazao je da zabrana rada Demokratske partije socijalista (DPS) nije revanšizam već “pravda”, te da je memorandum "pomirenje države i naroda sa korupcijom i kriminalom" i da se šalje poruka da postoje neki članovi zajednice koji su nedodirljivi i za koje zakoni ne važe.

Medojević tvrdi i da će Socijaldemokratska partija i Socijaldemokrate potpisati dokument "nešto kasnije", a da će se na kraju pridružiti i DPS.

DF je nastao kao politički pokret za istorijsko pomirenje Crnogoraca i Srba, navodi Medojević, ali i svih drugih nacionalnih zajednica, ali ne oko vlasti, već oko vrijednosti.

Napominje da bez slobode nema slobodnih izbora.

“Bez slobodnih i fer izbora nema demokratije. Bez demokratije nema pravne države. Bez pravne države nema uspješne i efikasne ekonomije. Bez uspješne ekonomije nema ni solidarnosti i socijalne pravde Dakle, bez SLOBODE nema ŽIVOTA dostojnog vremena i prostora u kojem živimo”, istakao je Medojević.