Đeljošaj: Nuđeno nam je da budemo zamjena za GP URA

"Imamo naš koncept i ne vidimo sebe kao zamjenu ni za koga, već kao partnera za one koji iskreno sarađuju s nama", kazao je lider Albanske alternative

42164 pregleda 33 komentar(a)
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Savo Prelević
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Albanske alternative, Nik Đeljošaj, kazao je danas, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta (GP) URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Saveza građana CIVIS, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Force i Demokratske partije, da je bilo ponuda da manjinske partije uđu u Vladu nakon septembarskih dešavanja na Cetinju.

"Bilo je ponuda da manjinske partije da uđu u Vladu nakon dešavanja (vezanih za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog) na Cetinju. Imali smo poziv za razgovor u Vladi. Nuđeni su nam brda i doline... Razumijemo toliko politiku, da je to bio njihov poziv da manjinske partije budu zamjena za Uru. Imamo naš koncept i ne vidimo sebe kao zamjenu ni za koga, već kao partnera za one koji iskreno sarađuju s nama. Imali smo sastanak u Vladi. Nama je rečeno da iza tih ponuda stoji parlamentarna većina", rekao je Đeljošaj.

Lider Force, Genci Nimanbegu, kazao je da je sigurno bilo ponuda za učešće u Vladi.

"Ovaj Memorandum nije pakt. Svi drugi subjekti, ako se nađu ovdje, trebalo bi da nađu polazne osnove za izlazak iz krize", dodao je.

"Po riječima premijera, već sad imamo manjinsku Vladu. Ovo nije usmjereno ni protiv koga. Ovo je iskorak, kao 1951. godine kad je šest zemalja bilo u EU, pa su se ostale kasnije pridružile. Spekulacije o manjisnkoj vladi dolaze od onih koji možda u ovom trenutku nisu prihvaćeni u međunarodnoj zajednici", kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Bonus video: