Pribilović: CEDIS primjer izbornog plijena, iskorišćen za megalomanske prohtjeve i partitokratiju uhljebljenih činovnika

"Partijskim zapošljavanjem, nepotizmom, neracionalnom potrošnjom, rasipništvom, neznanjem, populističkim potezima i u krajnjem užasnim poslovanjem, od uspješne kompanije aktuelno nekompetentno rukovodstvo napravilo je gubitaša"

11000 pregleda 30 komentar(a)
Pribilović, Foto: Boris Pejović
Pribilović, Foto: Boris Pejović

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), nekada uspješno preduzeće, od promjene rukovodećeg kadra, postao je pravo oličenje rada i djelovanja aktuelne vlasti. Upravo ovo državno preduzeće, u malom odslikava sistemsko propadanje kojem su Crna Gora i čitavo društvo izloženi od 30. avgusta prošle godine, kazala je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović.

Ona je istakla da je CEDIS poslovao sa najvećim neto gubitkom i pritom najviše zapošljavao, a da je to objavilo je Ministarstvo kapitalnih investicija u izvještaju o poslovanju preduzeća koja se nalaze u većinskom državnom vlasništvu.

"Partijskim zapošljavanjem, nepotizmom, neracionalnom potrošnjom, rasipništvom, neznanjem, populističkim potezima i u krajnjem užasnim poslovanjem, od uspješne kompanije aktuelno nekompetentno rukovodstvo napravilo je gubitaša, a samim tim dovelo u pitanje i budućnost kompletnog energetskog sektora", rekla je Pribilović i dodala da je CEDIS "kao svojevrsni primjer izbornog plijena iskorišćen je za megalomanske prohtjeve i partitokratiju uhljebljenih činovnika, koji su ga doveli u nezapamćenu situaciju koje se stidi svaki pošteni zaposleni u ovom preduzeću, jer svjedoči a nažalost i prinuđen je sudjelovati najlošijem finansijskom rezultatu u istoriji kompanije".

Ističe da se svi sa pravom pitaju da li će početkom sljedeće godine uopšte biti u prilici da prime platu, kao i na koji način će se izaći iz katastrofalne situacije u koju je ovo preduzeće doveo direktor Vladimir Čađenović zajedno sa svojim saradnicima.

"Kako se na svu sreću po najveći dio građana i našu državu bliži kraj ove agonije zvane aktuelna Vlada, tako će nadamo se uskoro okončati i bitisanje sadašnjeg nesavjesnog rukovodstva u CEDIS-u. Biće potrebno vrijeme da se saniraju brojne štete, ali će na kraju ipak i CEDIS, kao što će i Crna Gora izaći i vratiti se na pravi put koji i zaslužuje. A razni Čađenovići i mnogi drugi prolazni egzibicionisti će krivično odgovarati za zloupotrebe i sve loše što su počinili", zaključila je Pribilović.

Bonus video: