CEDIS: Nemamo evidencije o tome ko je kome šta, ko je kakvog političkog ili nekog drugog uvjerenja

"Bivšoj ministarki predlažemo da se o osobama na koje aludira u svom današnjem obraćanju informiše, a znamo da ima i kod koga među zaposlenima u CEDIS-u"

15282 pregleda 19 komentar(a)
Foto: CEDIS
Foto: CEDIS

Gubici u poslovanju Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) posljedica su višestruko većih troškova nabavke električne energije za pokrivanje gubitaka od odobrenih od strane Regulatorne agencije za energetiku (RAE) zbog vrtoglavog skoka cijena električne energije na berzi, kao i popusta koji su dati korisnicima, saopšteno je iz CEDIS-a.

Oni su reagovali na navode poslanice Demokratske partije socijalista (DPS) Suzane Pribilović koja je saopštila da "uhljebljeni funkcioneri CEDIS-a žele da zamaskiraju stanje", kao i da "manipulišu cijenom struje na globalnom nivou".

Iz CEDIS-a su pozvali Pribilović ili bilo kog drugog da provjeri i angažovanjem ekonomskih eksperata, da li su razlozi poslovanja sa gubitkom CEDIS-a neki drugi osim ovih koje su naveli.

Dodaju da u slučaju da se to utvrdi da će izvršni direktor Vladimir Čađenović (Demokratska Crna Gora) podnijeti ostavku.

U reagovanju CEDIS-a se navodi da je "stvarni razlog" oglašavanja Pribilović "žal za prošlim vremenima u kojima se ponešto i pitala o poslovanju CEDIS-a".

"Na njena pitanja ne možemo odgovoriti, jer od aprila ove godine u CEDIS-u postoje samo evidencije koje smo u obavezi da vodimo shodno važećim propisima, pa tako nemamo evidencije o tome ko je kome šta, ko je kakvog političkog ili nekog drugog uvjerenja. Bivšoj ministarki predlažemo da se o osobama na koje aludira u svom današnjem obraćanju informiše, a znamo da ima i kod koga među zaposlenima u CEDIS-u. Tako da može dobiti informacije o tome kako obavljaju svoje radne zadatke i poslove i što o njihovom radu misle zaposleni, pa čak i oni koji podatke o poslovanju CEDIS-a dostavljaju raznim političarima i medijima, što sadašnjem menadžmentu nimalo ne smeta, jer se trudi da svaki segment poslovanja bude dostupan najširoj javnosti", navodi se u reagovanju.

U CEDIS-u tvrde da je za njih "najvažnije kako neko obavlja svoj posao i da li ga radi časno i odgovorno".

"A što je nesumljivo u slučaju svih na koje aludira bivša minstarka, nego ko što kome po srodstvu dolazi".

U reagovanju navode da i od kada je Pribilović javno reagovala oko poslovanja CEDIS-a, da ih neprestano "informišu o zloupotrebama koje ste kao ministarka izvršili u resoru na čijm čelu ste nekada bili".

"Posebno su interesantne informacije o postupcima javnih nabavki koje ste sprovodili, a vjerovatno je i razlog vašeg javljanja to što se po budvanskim kafićima može često čuti kako ste uspješno obezbjeđivali nekim privatnim kompanijama posao i u CEDIS-u. Vjerovatno je baratanje ciframa koliko je u CEDIS-u izdvojeno sredstava za angažovanje neposrednih izvršilaca radnog zanimanja elektromonter preko agencije upravo žal poslanice Pribilović što će CEDIS narednu fazu Projekta revitalizacije srednjenoponske i niskonaponkse mreže i objekata realizovati sopstvenim snagama, čime smo očigledno pobrkali lončiće nekim njenim favoritima i onemogućili im da "zakače" koji milion eura", navodi se u reagovanju.

Bonus video: