Urban: Crna Gora ima dobru spoljnu politiku, sigurni smo u vaš uspjeh po pitanju članstva u EU

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je tom prilikom kazao da Crna Gora cijeni podršku Češke evropskom integracionom procesu Zapadnog Balkana i istakao da je Urban prvi češki ambasador na rezidentnoj osnovi u Crnoj Gori

4644 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Ambasador Češke Karel Urban kazao je da Crna Gora ima dobru spoljnu politiku i izrazio nadu da će država ubrzo ostvariti svoj glavni spoljnopolitički cilj – članstvo u EU u čemu će imati podršku njegove zemlje.

On se tokom oproštajne posjete sastao sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i istakao namjeru njegove države da evropsku integraciju Zapadnog Balkana definiše kao jedan od prioriteta svog predsjedavanja.

Radulović je tom prilikom kazao da Crna Gora cijeni podršku Češke evropskom integracionom procesu Zapadnog Balkana i istakao da je Urban prvi češki ambasador na rezidentnoj osnovi u Crnoj Gori.

On se zahvalio na Urbanovom posvećenom i bogatom angažmanu i izrazio nadu da podrška neće izostati ni tokom češkog predsjedavanja Savjetom EU u drugoj polovini 2022. godine.

"Uz ocjenu da je za vrijeme Urbanovog mandata saradnja između Crne Gore i Češke na bilateralnom i multilateralnom nivou bila odlična, ministar Radulović pohvalio je iskazanu spremnost svog sagovornika za pružanje podrške lokalnim samoupravama, ocijenivši da su opipljivi rezultati najvažniji za naše građane", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Radulović je poželio Urbanu uspješan budući angažman u Albaniji, istakavši da će, gdje god službovao u budućnosti, on uvijek biti dobrodošao u Crnoj Gori.

Bonus video: