Đurašković: Ko vam je branio da kao većina donesete budžet

"Potencijalni problemi biće riješeni bez obzira što ih nijesu rješavali oni koji su bili obavezni i koji su ih generisali", poručuju iz SDP-a

6831 pregleda 2 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Cetinjem četiri godine upravlja parlamentarna većina okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS), koja je svih ovih godina donosila budžet, pa je i ovog puta jedina odgovorna za njegovo nedonošenje, kazao je nosilac liste "SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje" Nikola Đurašković.

On se osvrnuo na današnje saopštenje Prijestonice Cetinje o nedonošenju Budžeta Prijestonice za 2022. godinu.

"Imali ste većinu, pa ste morali naći način da donesete budžet na vrijeme, a ne nakon završenih izbora sa upitnim legitimitetom to raditi 'na vrat, na nos', a onda nakon neuspjeha tražiti krivca negdje drugo. Ko vam je branio da kao većina donesete budžet", saopštio je Đurašković.

Smatra nekorektnim i navođenje mogućih blokada računa i drugih problema u funkcionisanju sistema i optuživanje drugih za tako nešto.

"Zaostale obaveze po osnovu poreskog duga nastale su u prethodnim godinama i time ste se imali kada baviti i kao odgovorna gradska uprava riješiti problem bez rizika od potencijalnih blokada računa. To nijeste uradili kada je trebalo i sada krivca tražite na pogrešnoj strani iako sami znate da je jedini krivac za potencijalne blokade i probleme dosadašnja gradska uprava."

"Da ste, na primjer, novac od predizbornog šminkanja trotoara usmjerili na pokrivanje dijela poreskog duga, ne bismo danas imali rizik od blokada računa ali, očigledno je, imali ste drugačije prioritete! Uostalom, najčešća je praksa u periodu postizbornih promjena, donošenje odluke o privremenom finansiranju, tako da će sistem nastaviti da funkcioniše, a potencijalni problemi biće riješeni bez obzira što ih nijesu rješavali oni koji su bili obavezni i koji su ih generisali", dodaje Đurašković.

Jasno je, kako zaključuje, ko je odgovoran za nedonošenje budžeta i ko jedini može biti odgovoran kada nije u stanju da obezbijedi kvorum, a obavlja vlast.

Bonus video: