Krivokapić: DPS ne želi promjene, već da podjelama nastavlja sa poharom

On je rekao da vladajuća partija državne institucije smatra svojim vlasništvom, zloupotrebljavajući ih u partijske svrhe i vršeći progon političkih neistomišljenika što posebno dolazi do izražaja u susret izborima u Crnoj Gori”
53 pregleda 6 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Doris Pak, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Ranko Krivokapić, Doris Pak, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Ažurirano: 31.10.2017. 14:56h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se sa Doris Pak, predsjednicom žena Evropske narodne partije i predsjednicom EU Fondacije Robert Šuman.

Krivokapić je, kako su kazali iz SDP, u razgovoru iskazao veliku zahvalnost na podršci koju je Pak svojevremeno pružala evropskim integracijama Crne Gore u svojstvu člana zajedničke delegacije Evropskog i crnogorskog Parlamenta.

“Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj, socioekonomskoj i institucionalnoj krizi koja bez adekvatnog i pravovremenog rješavanja može dodatno eskalirati. Nespremnost DPS-a da ide u susret rješavanju krize je potvrda da vrh ove partije ne želi stabilnu Crnu Goru već da je ključni cilj nastavak vladanja na podjelama i zavadama građana i pohari temeljnih resursa države”, rekao je Krivokapić.

On je rekao da vladajuća partija državne institucije smatra svojim vlasništvom, zloupotrebljavajući ih u partijske svrhe i vršeći progon političkih neistomišljenika što posebno dolazi do izražaja u susret izborima u Crnoj Gori.”

"Afera Snimak i kupovina ličnih karata kao dokazani i međunarodno potvrđeni obrasci izbornih zloupotreba DPS-a, uoči lokalnih izbora 26. novembra, su ponovo u punom pogonu”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je obrazac u svim demokratijama da se ovako duboka i složena kriza može riješiti jedino novim izborima – u našem slučaju novim parlamentarnim izborima u 2018. godini.

“Nažalost, ne postoji spremnost DPS da sagleda ozbiljnost situacije zbog čega se kriza dodatno produbljuje. Izbjegava se ozbiljan i cjelovit dijalog kao sredstvo dogovora, već se u autokratskom maniru teži još većim podjelama i sukobima”.

Krivokapić je na kraju iskazao očekivanje da će naši evroatlantski partneri pomoći Crnoj Gori, kao novoj članici NATO, da na demokratski način uz povjerenje najšire javnosti, riješi duboku krizu i time zaustavi autokratske tendencije.

Bonus video: