Produžen rad Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu

Ovo je drugo produženje roka za rad Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, koji je formiran 31. marta i trebalo je da završi rad do kraja juna, a zatim do kraja decembra

16553 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 29.12.2021. 13:44h

Skupština je danas Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu produžila rad do 31. jula naredne godine, kako bi to tijelo završilo posao zbog kojeg je osnovano.

Ovo je drugo produženje roka za rad Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, koji je formiran 31. marta i trebalo je da završi rad do kraja juna, a zatim do kraja decembra.

Za to da se Odboru produži rad, na predlog šefova svih poslaničkih klubova u Skupštini, glasalo je 77 poslanika, odnosno svi prisutni i poslanica DPS-a Dragica Sekulić koja je glasala onlajn zbog izrečenih mjera samoizolacije.

Izmjena Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformi bila je jedina tačka dnevnog reda Sedme sjednice drugog redovnog zasjedanja.

"Predloženom izmjenom želi se omogućiti da Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu, u dodatnom vremenu, kako je i predloženo, pripremi i podnese Skupštini na usvajanje predloge za izmjenu i dopunu zakona i drugih akata, kao i predlog svih drugih rješenja u vezi sa ciljem i zadacima Odbora koji su predmet rada Odbora. Imajući u vidu da Odbor, u prethodno utvrđenom roku, nije pripremio i dostavio Skupštini na usvajanje prethodno navedena akta, u skladu sa ciljem i zadacima Odbora, potrebno je utvrditi novi rok, kako je ovim predlogom i definisano", navodi se u obrazloženju predloga.

Izmjene Odluke predložili su Slaven Radunović (DF), Boris Bogdanović (Mir je naša nacija), Dragan Ivanović (SNP), Miloš Konatar (Crno na bijelo), Branko Radulović (PzP), Danijel Živković (DPS), Ivan Brajović (SD), Kenana Strujić Harbić (BS) i Raško Konjević (SDP).

Poslanik Genci Nimanbegu povukao je amandman zbog, kako je kazao, efikasnosti. Amandmanom je tražio da rad Odbora bude produžen do kraja 2022.

Sjednica Skupštine, na kojoj će poslanici glasati o budžetu i više akata, počela je nakon kašnjenja zbog konsultacija poslaničkih klubova.

Poslanici će, između ostalog, danas glasati o interpelaciji za smjenu ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Glasaće se i o izboru Tužilačkog savjeta, zaduženju za 2022. godinu…

Bonus video: