Savković Vukčević: Ministarstvo i ambasada da objasne otkud stara crnogorska zastava na defileu u Banjaluci

"Sve ovo je pokazna vježba kakve su namjere i ciljevi nacionalističkih politika, a što se njenih posljedica tiče, njih smo nažalost vidjeli u ne tako davnoj prošlosti", kazala je članica Izvršnog odbora DPS-a

19652 pregleda 324 reakcija 44 komentar(a)
Savković Vukčević, Foto: DPS
Savković Vukčević, Foto: DPS

Članica Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nela Savković Vukčević kazala je da u toj partiji očekuju reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova i Ambasade Crne Gore u Sarajevu, povodom upotrebe stare crnogorske zastave tokom defilea na svečanom obilježavanju neustavnog Danu Republike Srpske.

Jučerašnjim svečanim defileom u Banjaluci i isticanjem jedne od zastava iz doba Kraljevine Crne Gore, kako je kazala, slikovito su iskazani želja i cilj politike koja se tamo slavila – "uspostavljanje 'srpskog sveta' konstantnim provociranjem pripadnika drugih nacionalnosti".

"Ovaj čin samo je nastavak velikosrpskih hegemonističkih težnji, sa sličnom simboličnom porukom kao i nacionalistički ispadi sa društvenih mreža iz pojedinih gradova BiH na kojima se šovinističkim povicima, uz prateću adekvatnu, već viđenu ikonografiju, prijeti, omalovažavaju drugi narodi i ugrožava njihova sigurnost. Sve ovo je pokazna vježba kakve su namjere i ciljevi nacionalističkih politika, a što se njenih posljedica tiče, njih smo nažalost vidjeli u ne tako davnoj prošlosti", saopštila je Savković Vukčević.

Ako reakcija MVP-a i ambasade izostane, to će biti samo još jedna "demonstracija snishodljivosti" koju Vlada pokazuje kada su u pitanju brojne "provokacije koje nam dolaze iz 'srpskog sveta'", zaključila je funkcionerka DPS-a.

Bonus video: