Potpredsjednik Dcg poručio

Koprivica: Niko više od Demokrata neće dobiti podršku za manjinsku Vladu

"Ne igrajte se sa izbornom voljom građana Crne Gore, ne testirajte strpljenje naroda Crne Gore, ne uvodite Crnu Goru u destabilazaciju drustveno-političkih procesa, jer izborna volja građana Crne Gore je svetinja sa kojim se vrlo opasno igrati"

55293 pregleda 839 reakcija 216 komentar(a)
Koprivica, Foto: Demorkate
Koprivica, Foto: Demorkate

Niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu. Taj eksperiment je propao i srušen je od strane autora eksperimenta. Niti će Demokrate vršiti vlast sa onima koje smo pobijedili na izborima i koji su ključno odgovorni za trodecenijsku devastaciju Crne Gore i međuvjersku i međunacionalnu netoleranciju i histeriju. Vlast ćemo vršiti sa građanima Crne Gore koji su glasali za promjene, saopštio je potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore Momo Koprivica.

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na današnjoj pres konferenciji model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Koprivica je kazao da je "Memorandum danas pokazao ono što Demokrate pričaju zadnja dva mjeseca".

"Prvo, potpisani Memorandum nije bio put za bilo kakve mostove u društvu, već pojas za spasavanje onima koje su građani Crne Gore pobijedili 30. avgusta. Drugo, da paradoks bude veći, koncept manjinske Vlade DPS-u nudi gospodin Abazović, upravo autor ekspertske Vlade, jedini političar koji je član Vlade i čovjek koji je zajedno sa premijerom Krivokapićem kadrovski sastavio tu Vladu. Koliko modela neko treba da predloži u jednom sazivu parlamenta da bi bio kredibilan predlagač", kazao je Koprivica.

Poptredsjednik Demokrata je kazao i da mu nije jasno kako će parlamentarna većina koju konstituiše DPS usvojiti zakon o porijeklu imovine, kojim se preispituje porijeklo imovine, pored ostalih i onih od kojih zavisi donošenje ovog zakona ili njihovih vlasnika i mentora.

"Demokrate su evropska i evroatlanska partija centra, prozapadna i građanska partija, koju apsolutno ne interesuju statusi nacionalističkih retrogradnih političkih subjekata, ali nas i te kako zanima poštovanje izborne volje građana, jer se građanin na prethodnim izborima nije borio za ovaj ili onaj politički subjekt, već protiv politike koju je personifikovao DPS. Takva politika pobijeđena je 30. avgusta. Na čelu oživljavanja takve retrogradne politike nijesu politički subjekti, već klasična crnogorska mafija oličena u par nosilaca organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori" , kazao je on.

Koprivica je kazao da svojim stavom ne brane ni premijera, ni Vladu Crne Gore, niti bilo kojeg ministra već budžet.

"Veće plate za radnike, bolje penzije, dječije dodatke za svu djecu, naknade majkama i besplatne udžbenike za sve osnovce, veće staračke naknade za poljoprivrednike, za šta smo direktno zaslužni i odgovorni. To je sad na ispitu i to je sada meta mafije. Dakle, nije u pitanju vlast i fotelje, već novac koji smo iz tajkunskih ruku oteli i kroz socijalnu politiku dali građanima Crne Gore. Sada se predlaže konstituisanje vlasti sa onima koji su glasali protiv Budžeta, protiv većih plata za radnike, protiv većih penzija i protiv drugih socijalnih davanja. Zaključak je jasan i ne treba mu pojašnjenja", navodi se u saopštenju Koprivice.

Potpredsjednik Demokrata je kazao i da smatra da je vrlo indikativno da se ruši vlast nakon uspješne sjednice Skupštine Crne Gore, nakojoj su usvojeni svi akti koji su bili u proceduri, uključujući i sve akte Vlade, poput Budžeta, te riješeno pitanje Tužilačkog savjeta.

"Možda je jasnije sada kome je Katnić brat", kazao je Koprivica.

"Ne igrajte se sa izbornom voljom građana Crne Gore, ne testirajte strpljenje naroda Crne Gore, ne uvodite Crnu Goru u destabilazaciju drustveno-političkih procesa, jer izborna volja građana Crne Gore je svetinja sa kojim se vrlo opasno igrati", zaključio je Koprivica.