Bečić čestitao Metsoli: Evropski parlament je dobio odlučno vođstvo

"Uvjeren sam da će ponosna predstavnica Malte na dostojan način obavljati ovu visoku poziciju, na zadovoljstvo svih evropskih država, njihovih građana i njihovih predstavnika"

2229 pregleda 3 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je novoj predsjednici Evropskog parlamenta, Roberti Metsoli izbor na tu funkciju, saopšteno je danas iz Skupštine.

Metsola je danas izabrana za novu predsjednicu Evropskog parlamenta sa 458 glasova.

"U Azerbejdžanu sam upoznat sa sjajnom viješću iz Evropskog parlamenta. Izborom Roberte Metsole za predsjednicu, Evropski parlament je dobio odlučno vođstvo, ali i ličnost koja će spremnošću za dijalog i kompromis učiniti da Evropski više nego ikada bude središte kontinentalne predstavničke demokratije. Uvjeren sam da će ponosna predstavnica Malte na dostojan način obavljati ovu visoku poziciju, na zadovoljstvo svih evropskih država, njihovih građana i njihovih predstavnika. Štaviše, ubijeđen sam da će njeno predsjedavanje i liderstvo učiniti da Evropski parlament dodatno učvrsti svoje veze sa Skupštinom Crne Gore, što će biti od velikog značaja za naš evropski put", istakao je Bečić, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

On je poručio da se unaprijed raduje saradnji sa Metsolom i kako je dodao unapređenjem saradnje između Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.

Bonus video: