odgovorili potpredsjednici ure

Demokrate: Imamo jasan stav da su pokušaji URE rušenja Vlade politička korupcija i izdaja građana

"Ako je iko bez stava, to ste vi. Jer za stav su potrebni integritet i postojanost, a vi toga nemate ni zeru", navodi se u odgovoru Demokratske Crne Gore

9269 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da imaju krajnje jasan stav o tome da su pokušaji Građanskog pokreta URA rušenja Vlade Crne Gore politička korupcija i izdaja građana Crne Gore, a da su opravdanja nesrećni i nespretni pokušaj prikrivanja suštine- odbrana mafije u momentu kad je konačno krenulo sređivanje tužilaštva i sudstva.

Iz te partije su reagovali na navode potpredsjednice URA-e Jovane Marović koja je kazala da su Demokrate bez stava, hrabrosti i iskrene želje da se Crna Gora priključi EU.

"Nervozni preletači nastavljaju da zasipaju javnost glupavim floskulama DPS-a. Poslednja u nizu, koju bezidejno ponavlja lažna NVO aktivistkinja, a stvarna DPS-ovka i bez ikakvog izbornog legitimiteta instalirana potpredsjednica GP URA Jovana Marović, jeste ona kako Demokrate nemaju stav i hrabrost. Marović ne samo što je lažna NVO aktivistkinja, nego je bila i savjetnica jednog predsjednika opštine Budva, inače po priznanju člana OKG Budva. Kvalitet tog "evropskog puta" svjedoči činjenica da ta partijska grupacija nije završila u EU nego u Spužu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Svakom sa makar jednim okom, dodaju oni i pamćenjem dužim od tri minuta i trunkom volje da vidi istinu jasno je da je ovo "kolosalna budalaština".

Ističu da imaju kristalno jasan stav po pitanju izdaje izborne volje građana i izdaje koju "URA sprovodi sa DPS-om za račun mafije", te da imaju i hrabrosti da se tome suprotstave, a i snage da cijelu tu "podmuklu prevaru" zajedno s građanima razbiju u paramparčad, te da je "tu vaš problem".

Iz te partije navode da imaju najjasniji mogući stav o tome da demokratija počiva na poštovanju volje građana, da Crna Gora mora zaživjeti kao pravna država, prozapadna, proevropska u punom smislu, gdje se ne toleriše politička korupcija i koja u Evropu ne ide sa mafijom.

Takođe, ističu da imaju perfektno jasan stav da je ćutanje o tome ko je potpredsjedniku Vlade i za šta ponudio 21 milion eura "krivično djelo prikrivanja izvršioca, a imamo i hrabrosti i snage da to u budućnosti do kraja razotkrijemo i na tom pitanju insistiramo".

"A sad, da vidimo gdje je vaš stav. Ako je iko bez stava, to ste vi. Jer za stav su potrebni integritet i postojanost, a vi toga nemate ni zeru. O ustoličenju Mitropolita - partija bez stava. O Zakonu o slobodi vjeroispovijesti - bez stava. O konceptu Vlade - bez stava (prvo za ekspertsku, pa sad za političku). O DPS-u prije mjesec dana Abazović: “nikad sa DPS”, juče klečite DPS-u da zajedno vršite vlast pritom zaviseći od njih. Bravo! Konatar prije četiri mjeseca na godišnjici velike narodne pobjede kaže da je siguran da ne bi niti jedan poslanik glasao sa DPS za rušenje Vlade, a onda prvi potpisao sa DPS zahtjev za njeno rušenje. Stav ipo, rekao bi cinik. U Skupštini Crne Gore za 16 mjeseci 176 puta ste bili uzdržani - baš jasan stav. Bravo! Tražili ste hapšenje Petra Ivanovića, a onda sa Ivanovićem hoćete da birate VDT. Baš jasan stav. Bravo! Trazili ste hapšenje Gvozdenovića, a onda sa Gvizdenovićem hoćete da birate nosioce pravosudnih funkcija. Jasan stav. Bravo", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su ocijenili i da je to "nezabilježeno evropejstvo: sa tvorcima kriminalno-koruptivnog režima hoće da popravljaju Crnu Goru i uvode je u Evropu"

"U Evropu sa Ljubom Bigovićem, Branom Mićunovićem, ubicama Duška Jovanovića i Slavoljuba Šćekića i vedetama pljačke, pohare, izdaje nacionalnih interesa Crne Gore. U Evropu na krilima kriminala i nasilja. Na kraju političkog puta ste ispali najveći poslušnici nosilaca organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori i narodni izdajnici. Kakvo spektakularno samouništenje! Demokrate su vam loše, volja građana vam je loša, ali vam je DPS odličan. To je jedan jedini stav GP URA. Bravo! Nego, ko vam je nudio 21 milion eura? Ko je veliki lopov koji je ponudio velike pare?", saopšteno je iz Press centra Demokrata.