Bečić: Uvijek ću osuditi fašističke uzvike, uzalud podmetanja

"Jasno sam istakao, kao i uvijek do sada u mojoj karijeri, da sam ponosan na mirni, dostojanstveni i stameni narod Crne Gore koji je uvijek na demokratski i evropski način znao da se odupre nepravdi, prevari i izdaji narodne volje", rekao je Bečić

19717 pregleda 60 reakcija 44 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Fašistički usklici nikada nijesu, niti mogu biti stavovi grupacija, partija ili naroda Crne Gore, kazao je predsjednik Skupštine i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Rekao je da će takve povike uvijek oštro osuđivao i da će uvijek to činiti.

"Uzalud vam trud svirači. Uzalud pokušaji podmetanja i fabrikovanja da bi sakrili pripremljenu izdaju narodne volje. Jasno sam istakao, kao i uvijek do sada u mojoj karijeri, da sam ponosan na mirni, dostojanstveni i stameni narod Crne Gore koji je uvijek na demokratski i evropski način znao da se odupre nepravdi, prevari i izdaji narodne volje. Sve suprotno od toga, a pogotovo pojedinačne ispade i fašističke usklike uvijek sam oštro osuđivao i uvijek ću to činiti, jer to nikada nijesu, niti mogu biti stavovi grupacija, partija ili naroda Crne Gore", naveo je Bečić na Tviteru.

Iskazao je "duboko poštovanje" za ljude koji su se, kako je kazao, "po ovakvoj hladnoći, snijegu i u nekim gradovima temperaturi debelo ispod nule", u velikom broju, "mirno, pristojno i dostojanstveno suprotstavili gaženju Ustava" i izborne volje građana Crne Gore.

Bonus video: