odgovor resornog ministarstva na upit agencije mina

Srzentić putovala o sopstvenom trošku: "Promocija Crne Gore i ostvarivanje benefita za društvo i građane"

“Boravak u SAD-u ministarka je, kako je i planirala, uz logističku podršku Ambasade Crne Gore sa sjedištem u Vašingtonu, iskoristila za realizaciju više važnih sastanaka u Vašingtonu i Kaliforniji..."

19400 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Tamara Srzentić, Foto: Printscreen
Tamara Srzentić, Foto: Printscreen

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić boravila je u privatnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od 24. decembra do 11. januara, i to putovanje ni na jedan način nije finansirano od novca građana Crne Gore, kazali su iz resornog Ministarstva.

Iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija su to odgovorili na upit agencije MINA da li je Srzentić u SAD-u početkom januara ove godine boravila o trošku Ministarstva, i ako jeste koliko je taj put koštao.

Kako su naveli iz tog Vladinog resora, privatno putovanje u SAD Srzentić je iskoristila za promociju Crne Gore i ostvarivanje benefita za crnogorsko društvo i građane.

“Boravak u SAD-u ministarka je, kako je i planirala, uz logističku podršku Ambasade Crne Gore sa sjedištem u Vašingtonu, iskoristila za realizaciju više važnih sastanaka u Vašingtonu i Kaliforniji, sa visokom predstavnicima Vlade Amerike i predstavnicima privatnih industrija koje su značajne za realizaciju strateških ciljeva Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija”, rekli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su kazali da je njihova Služba za odnose sa javnošću obavještavala crnogorske medije i javnost o zaključcima i benefitima tih sastanaka, koje će društvo, kroz konkretnu podršku, imati u narednom periodu od američkih partnera.