Prava Crna Gora: Očajnički pokušaj Abazovića miješanja SPC u rušenje Vlade

Smatraju da je Abazović taj, kako kažu, "nelegalan bijeg u Srbiju, bez odobrenja premijera na koje je dužan kao član Vlade, izvršio u očajničkom pokušaju da preko prvog autoriteta naše Crkve, ubjedi većinu 30. avgusta u ono što SNP nije uspio da ubijedi ni članove glavnog odbora"

11116 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Odlazak potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića u Beograd, gdje bi privatno trebalo da se sastane s patrijarhom SPC Porfirijem, očajnički je pokušaj miješanja SPC u politiku rušenja crnogorske vlade, ocijenjeno je iz Prave Crne Gore.

Abazović je, kako je ocijenjeno iz stranke Marka Milačića, usred političke krize u Crnoj Gori, koju je zajedno sa DPS-om izazvao potpisivanjem inicijative za smjenu Vlade čiji je potpredsjednik, pošao "ni manje ni više nego u Beograd".

"Drugim riječima, gospodin Abazović nije otišao da govori o službenim temama kao potpredsjednik Vlade. Neće pominjati Temeljni ugovor ili status SPC u Crnoj Gori, niti političku situaciju i poziciju memorandumskog vrha SNP-a, niti manjinsku Vladu koju je narod 30. avgusta prezreo kao izdaju. Prevedeno, poručuje da je tamo da se pozabavi ličnim duhovnim, kulturnim i intelektualnim, sve u svemu privatnim potrebama Dritana Abazovića", rekli su iz Prave.

Povezani članci

26. Januar 2022.

Abazović večeras privatno sa patrijarhom Porfirijem

Smatraju da je Abazović taj, kako kažu, "nelegalan bijeg u Srbiju, bez odobrenja premijera na koje je dužan kao član Vlade, izvršio u očajničkom pokušaju da preko prvog autoriteta naše Crkve, ubjedi većinu 30. avgusta u ono što SNP nije uspio da ubijedi ni članove glavnog odbora".

"Da DPS nema veze sa manjinskom vladom koju će izglasati ta partija i da slanje poslanika vladajuće većine u opoziciju nije izdaja izborne volje nastale na koncu masovnih Crkveno-narodnih litija. Ovaj odbjegli potpredsjednik se nije pojavio na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, ali ni na današnjoj sjednici Vlade na kojoj je usvojena informacija o potrebi zaključenja Temeljnog ugovora, gdje su njemu bliski ministri bili uzdržani. Isti potpredsjednik ne ispunjava javne dužnosti za koje je plaćen, ali zato ima vremena za privatno klevetanje i rušenje Vlade čiji je član", kazali su iz Prave Crne Gore.

Vjeruju da će Abazović, kako navode, "predstavnik struje koja se ultimativno borila za odlaganje i izmještanje ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, dobiti isti hladan tuš i isti odgovor koji je dobio gospodin Joković kada se tragikomično pozvao na Crkvu u zavođenju Glavnog odbora SNP-a na put memorandumske izdaje volje građana".

"U svakom slučaju, ukoliko potpredsjednik Abazović nije otišao radi duhovnih potreba u Beograd, biće dužan da po povratku objasni svako slovo i svaki korak svog putovanja i pokušaj očajničkog miješanja Crkve u politiku rušenja Vlade, što juče nije prošlo njegovom memorandumskom kolegi Vladmiru Jokoviću", poručuje Prava Crna Gora.

Bonus video: