"Politika DPS-a je prije svega politika kontinuiranih reformi"

Đukanović: Dovršiti reforme DPS-a, izvjesno da će Vlada 4. februara postati prošlost

"Naglasio je da možemo biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, te da smo uspjeli da odbijemo napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vodimo računa o državnim interesima", navodi se u saopštenju partije

24105 pregleda 116 reakcija 116 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Od uspješnosti posla koji je potrebno obaviti u "našoj kući", zavisiće i brzina kojom će se DPS vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj smo bili do 30. avgusta 2020. godine, saopštio je predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

On je prisustvovao na juče održanoj sjednici Odbora DPS Glavnog grada, a u saopštenju te partije se navodi da je konstatovano da partijska reforma ima zadovoljavajuću dinamiku ali da je od izuzetne važnosti da taj proces bude završen na temeljan i kvalitetan način.

Đukanović je istakao i da je potrebno dovršiti proces reforme DPS-a kako bi se uspješno suočili sa izazovima koje partiju čekaju u narednom periodu i kako bi pokazali da su razumjeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta.

Politika DPS-a, istakao je on, je prije svega politika kontinuiranih reformi, "te moramo pokazati kako smo razumjeli poruku birača sa izbora kako bismo nastavili da širimo i učvršćujemo povjerenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima".

Prema njegovom mišljenju, izvjesno je da će Vlada 4. februara postati prošlost.

"Naglasio je da možemo biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, te da smo uspjeli da odbijemo napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vodimo računa o državnim interesima", navodi se u saopštenju partije.

Saopšteno je i da je konstatovano zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni na nivou Glavnog grada u prethodne četiri godine "što je najbolja legitimacija za predstojeći izborni ciklus u Podgorici".

"U svom uvodnom izlaganju, predsjednik Odbora Časlav Vešović upoznao je prisutne sa aktuelnim partijskim aktivnostima u Odboru DPS Glavnog grada te predstavio tekuće aktivnosti u dijelu reevidencije članstva i snaženja partijske infrastrukture na lokalnom nivou. Predsjednik Vešović takođe je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i prioritetnim obavezama koje se nalaze pred Odborom DPS Glavnog grada u narednom periodu. Sjednici je prisustvovao i koordinator ispred Izvršnog odbora Rajko Kovačević", navodi se u saopštenju.