Poslanici o francuskom predsjedavanju

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike danas ima tematsku sjednicu posvećenu konferencijama o budućnosti Evrope i Balkana u periodu polugodišnjeg predsjedavanja RF Evropskom unijom

2213 pregleda 0 komentar(a)
Lekić na sjednici Odbora, Foto: Luka Zekovic
Lekić na sjednici Odbora, Foto: Luka Zekovic

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike danas ima tematsku sjednicu, koja je posvećena konferencijama o budućnosti Evrope i Balkana u periodu polugodišnjeg predsjedavanja Francuske Evropskom unijom.

Sjednicu Odbora zakazao je predsjednik Miodrag Lekić (Demos), a drugi detalji nijesu objavljeni na sajtu Skupštine gdje se nalazi informacija o sjednici.

Francuska je 1. januara ove godine preuzela predsjedavanje Evropskom unijom, a među njenim prioritetima, kako je najavljivano, su izgradnja jače i suvereniteta Unije, odbrana vladavine prava i evropskih vrijednosti i jačanje strateške autonomije.

Francuski predsjednik Emanuel Makron je rekao da EU treba više politički i ekonomski da se angažuje na Zapadnom Balkanu.

EU treba više politički i ekonomski da se angažuje na ZB: Makron
EU treba više politički i ekonomski da se angažuje na ZB: Makronfoto: Reuters

Moto francuskog predsjedavanja biće “Oporavak, snaga, pripadnost”, objavile su ranije agencije.

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije nedavno je u intervjuu Vijestima rekao da u globalnoj agendi Balkan nije zapostavljen i da on predstavlja ključni test zajedničke sposobnosti da se uspije u evropskom projektu.

M.R.

Infobox Text/Izjava Citat - Por ectem quaerum sitati blautatia sequatios conectium lam eium corepre pudigen dandae nihiti quis et apid quunt, cusda dolor nihiti sam adis aut atur? Ad quassitatur seque esciam rae nonecerovidi aut ad mosa volor aut ut qui alitatet volore nullore ru

Bonus video: