Umjesto Marića: Bečić proglasio Milovića za člana Tužilačkog savjeta

Akt o imenovanju Milovića dostavljen je Službenom listu, radi objavljivanja

22576 pregleda 27 reakcija 24 komentar(a)
Milović, Foto: Facebook
Milović, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.02.2022. 13:19h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić proglasio je Andreja Milovića, državnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, za člana Tužilačkog savjeta, piše u odgovoru Skupštine.

Oni su dopisu "Vijestima" naveli da je premijer i rukovodilac Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Zdravko Krivokapić pismom, 27. januara 2022. godine, obavijestio predsjednika Skupštine da je dosadašnji član Tužilačkog savjeta, državni sekretar Boris Marić, rješenjem Vlade Crne Gore od 26. januara 2022. godine, razriješen dužnosti državnog sekretara, čime mu je u skladu sa članom 29. Zakona o Državnom tužilaštvu prestao mandat u TS-u.

"S tim u vezi, u prilogu navedenog akta dostavljena je i Odluka o imenovanju Andreja Milovića, državnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, za člana Tužilačkog savjeta. Nakon istog, u svemu saglasno Zakonu o Državnom tužilaštvu, predsjednik Skupštine Crne Gore je 31. januara 2022. godine, donio akt o proglašenju Andreja Milovića, državnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava za člana Tužilačkog savjeta, a kojeg je iz reda zaposlenih kao predstavnika organa državne uprave nadležnog za poslove pravosuđa imenovao rukovodilac radom Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, predsjednik Vlade Crne Gore, 27. januara 2022. godine", piše u odgovoru Skupštine.

O donesenom aktu proglašenja člana Tužilačkog savjeta, pismom od 31. januara 2022. godine, predsjednik Skupštine upoznao je predsjednika Tužilačkog savjeta Dražena Burića.

Akt o imenovanju Milovića dostavljen je Službenom listu, radi objavljivanja.

Po Zakonu o državnom tužilaštvu predsjednik Skupštine proglašava članove Tužilačkog savjeta.

Bonus video: