Đurašković: Uspjeh na lokalnim izborima nam daje legitimitet da zahtijevamo da vodimo Cetinje

"To znači da i sa mjesta prvog čovjeka grada želimo da preuzmemo najveću odgovornost, svjesni da jedino tako može biti promijenjen loš koncept vlasti a naša vizija profesionalne, odgovorne i otvorene lokalne uprave biti ostvarena", saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije

9461 pregleda 22 reakcija 15 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Uspjeh koji smo postigli na lokalnim izborima i povjerenje građana Prijestonice daje nam puni legitimitet da zahtijevamo da vodimo Cetinje, smatra potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković.

Đurašković je kazao da su Cetinjani listi „SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje“ na kojoj je on bio nosilac, "nakon toliko godina loše vlasti" dali ogromnu podršku, povjerenje i obavezu da temeljno mijenjaju način upravljanja Prijestonicom i da oni ni po koju cijenu to povjerenje neće iznevjeriti.

"To znači da i sa mjesta prvog čovjeka grada želimo da preuzmemo najveću odgovornost, svjesni da jedino tako može biti promijenjen loš koncept vlasti a naša vizija profesionalne, odgovorne i otvorene lokalne uprave biti ostvarena", saopštio je on.

To nije, kako kaže, partijska vizija već vizija otvaranje vrata za sve koji vole Cetinje, koji svojim znanjem i energijom mogu doprinijeti revitalizaciji grada.

"Lista “SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje” sigurno neće dopustiti da oni koji su vodili Cetinje i doveli ga do ovoga stanja, budu u prilici da nastave sa takvim pristupom koje vodi daljem urušavanju grada", navodi Đurašković.

Potpredsjednik SDP-a ističe i da su korjenite promjene neminovne, a da su to jasno poručili i građani 5. decembra, a da je njihova lista dobila legitimitet i podršku da bude nosilac tog procesa.

"Mi ćemo ovih dana intenzivirati razgovore sa onima koji mogu da doprinesu da se pitanje loše lokalne vlasti riješi. Ko nije shvatio poruku građana moraće da se suoči sa svim posljedicama koje to nosi sa sobom", saopštio je Đurašković.

Bonus video: