Bečić: Sve je jasno kad vatromete ispaljuju pobijeđeni, desila se tri apsurda

Ukoliko Demokrate dobiju poziv za razgovore o vladi, predsjednik Skupštine istakao je da prvo od tih partija koje ih pozovu, moraju dobiti čvrste garancije da neće sa DPS-om da bi sa njima mogli da razgovaraju

107434 pregleda 680 reakcija 117 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je sve jasno kad vatromete ispaljuju oni koji su pobijeđeni na izborima 30. avgusta.

Istakao je da su se desila tri apsurda - da opozicija odbije da podrži skraćenje mandata i da ide na vanredne izbore.

"Očito je da postoje neke zakulisne radnje. Drugi apsurd je da partija vlasti koja ima najmanje poslanika sruši vladu u kojoj je bila i koncept za koji se zalagala", rekao je predsjednik Skupštine na konferenciji za medije nakon što je u Skupštini izglasano nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića i nakon što je usvojen predlog za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi.

Treći apsurd je, kako je kazao Bečić, da politicka partija na čijoj listi nije bio Krivokapić, a to su Demokrate, bude protiv izglasavanja nepovjerenja Vladi.

Ukoliko Demokrate dobiju poziv za razgovore o vladi, istakao je da prvo od tih partija koje ih pozovu, moraju dobiti čvrste garancije da neće sa DPS-om da bi sa njima mogli da razgovaraju.

Bečic je rekao da je rješenje ako će da se poštuje volja građana unutar partija većine i manjinskih ili u izborima.

Bečić je rekao da usvajanje dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi ukazuje da neko iz opozicije i dijela parlamentarne većine se plaši izbora i suda naroda.

Bonus video: