Đukanović: Crna Gora dinamična i potentna ekonomija

Apostolopulos je kazao da je veoma ponosan što je počasni konzul Crne Gore u Solunu, dodajući da je veoma zainteresovan da sa ambasadorkom Crne Gore u Grčkoj, radi na jačanju veza između dvije države

7275 pregleda 104 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Crna Gora je vrlo dinamična i potentna ekonomija koja ima još mnogo šansi za razvoj dobrog biznisa, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

Đukanović je, tokom razgovora sa počasnim konzulom Crne Gore u Solunu Vasilisom Apostolopulosom, naveo da je siguran sam da će Apostolopulos, svim svojim kapacitetima, pomoći dobroj promociji Crne Gore u Grčkoj.

“Pored našeg susreta u Crnoj Gori imao sam zadovoljstvo da u jednoj prilici vidim dio vaših poslova, to me je zaintrigiralo kako možemo da dio tog vašeg pozitivnog iskustva transferišemo u Crnu Goru”, rekao je Đukanović.

Milo Đukanović
foto: Predsjednik.me

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, Đukanović je podsjetio da mnogi Grci već rade u Crnoj Gori.

“Crna Gora je vrlo dinamična i potentna ekonomija i siguran sam da ima još mnogo šansi za razvoj dobrog biznisa. Iskustvo nas uči da je biznis uspješniji kada se radi u partnerstvu, u ovom slučaju sa zemljama EU, čiji sastavni dio želimo da budemo”, smatra Đukanović.

On je kazao da, kada se tome doda crnogorsko-grčko prijateljstvo, onda je potpuno jasno da su vrata za investitore i biznismene iz Grčke otvorena.

Apostolopulos je kazao da je veoma ponosan što je počasni konzul Crne Gore u Solunu, dodajući da je veoma zainteresovan da sa ambasadorkom Crne Gore u Grčkoj, radi na jačanju veza između dvije države.

“Naročito u pogledu poslovnih interesa, jer sam ja i predsjednik grčkog Udruženja preduzetnika, ali takođe na svaki način, kada budem u prilici, podržaću evropske perspektive Crne Gore”, rekao je Apostolopulos.

Milo Đukanović
foto: Predsjednik.me

Bonus video: