Abazović – Miler: Aktivno radimo na tome da zaživi evropska politika u Crnoj Gori

Miler je istakao da Austrija daje punu podršku evropskim integracijama Crne Gore, kao što je to radila i drugim zemljama Zapadnog Balkana, koje su postale punopravne članice EU

1312 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom.

Sagovornici su potvrdili snažno prijateljstvo dvije države, dijeleći mišljenje da se ono najbolje pokazalo tokom krize izazvane pandemijom Kovid-19, kada je Austrija pružila svesrdnu podršku crnogorskom zdravstvenom sistemu u savladavanju izazova uzrokovanih pandemijom.

Miler je istakao da njegova država daje punu podršku evropskim integracijama Crne Gore, kao što je to radila i drugim zemljama Zapadnog Balkana, koje su postale punopravne članice EU.

Abazović je naglasio je da su prioritet Crne Gore evropske integracije i da aktivno radimo na tome da evropska politika ponovo zaživi i dobije dodatni zamajac u Crnoj Gori.

Kazao je i da je prioritet svih prioriteta Crne Gore deblokada pravosudnih institucija, što je kompatibilno sa nastavkom evropskim integracija, u smislu zatvaranja privremenih mjerila, kao preduslova daljeg napretka na našem evropskom putu.

Bonus video: