Demos: Bez dva politička pravca, otvara se prostor za povratak prethodnog sistema kulta ličnosti...

Iz Demosa su kazali da premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović "imaju najveću odgovornost da spriječe poslednju neslavnu fazu"

12319 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Demos je danas saopštio da dosljedno politički zastupa da obaveze prema izraženoj volji građana prije godinu ipo danas zahtijevaju dvije hitne političke inicijative.

"Prvo, umjesto heroizovanja svojih partijskih strana nakon u mnogim segmentima neuspjeha vlasti, mnogo je bolje da se ozbiljnošću nađe zajedničko alternativno rješenje u okviru parlamentarne većine. Drugo, da se vlada, koja je svojom avanturističkom nesposobnošću, čast izuzecima u njoj, znatno doprinijela neuspjehu nove vlasti se makar u ostavci privede javno odgovornim normama i tako izbjegne nove kompromitacije i protiv pravne radnje sa potencijalno krivičnim epilozima", ističe se u saopštenju partije na čijem je čelu Miodrag Lekić.

Iz Demosa su kazali da premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović "imaju najveću odgovornost da spriječe ovu poslednju neslavnu fazu".

"U protivnom, bez ova dva politička pravca, otvara se prostor za povratak prethodnog sistema kulta ličnosti, sa okruženjima bezličnih podanika, nacionalnih i socijalnih podjela, autokratije i ponovnog ciničnog pokušaja društvenog konsenzusa za utemeljenje sistema korupcije i kriminala", poručili su iz Demosa.

Bonus video: