Vujović: Dok cetinjski radnici stopiraju, pruža im se pogled na tajkunsku investiciju

"Ruinirani privredni spomenici DPS tranzicije su vidljivi na "svakom sigurnom koraku", a ono što izaziva posebnu žal jeste pogled na naš Obod, na naš Trgopromet, na našu Košutu - gigante koji su pored ostalih cetinjskih preduzeća zapošljavali preko 10.000 radnika"
59 pregleda 12 komentar(a)
Ivana Vujović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ivana Vujović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.10.2017. 15:33h

Prijestonica Cetinje zaslužuje poštovanje, zasluzuje divljenje, ne samo zbog vjekovnog izvora crnogorske istorije, kulture i umjetnosti, već i zbog trodecenijeske izdržljivosti pod najdestruktivnijom, a ujedno i poslednjom diktaturom u Evropi, saopštile je danas Ivana Vujović, kandidatkinja Demokratske Crne Gore za gradonačelnicu Prijestonice Cetinje.

"Kako je teška životna stvarnost nas Cetinjana, najbolje govori kultno mjesto okupljanja radnika sa Cetinja. Ako ste mislili da je kultno mjesto okupljanja na teritoriji Prijestonice varate se, u pitanju je još jedan paradoks DPS vizije razvoja i prosperiteta ne samo naše poražene Prijestonice, već cijele države. Prizor u popodnevnim časovima koji možete vidjeti na stoperskoj stanici čuvene Zavale najbolje opisuje privredno, ekonomsko i socijalno blagostanje na Cetinju. Dok svakodnevno, stotine cetinjskih radnika stopiraju iz Budve kao u doba inflacije, sa istog mjesta im se pruža raskošan pogled na tajkunsku investiciju, u kojoj jedan metar kvadratni stambenog prostora košta "tričavih" 5000 eura. To je ta "socijalna pravda" balkanskih prvaka organizovanog kriminala i korupcije", istakla je Vujović.

Ona je dodala da dok zet šefa cetinjskog ogranka organizovane kriminalne grupe "OKG) DPS upravlja našim životima, drugo kultno mjesto Cetinjana je raskrnica Budva-Podgorica, a treće kultno mjesto "Cetinja koje pobjeđuje" je stajalište u blizini "cetinjskih semafora" u Podgorici.

"Ruinirani privredni spomenici DPS tranzicije su vidljivi na "svakom sigurnom koraku", a ono što izaziva posebnu žal jeste pogled na naš Obod, na naš Trgopromet, na našu Košutu - gigante koji su pored ostalih cetinjskih preduzeća zapošljavali preko 10.000 radnika. To su cetinjski spomenici sjećanja, spomenici života koji pričaju priču izgubljenih generacija i teških sudbina radničkih porodica, koje danas, u "režimskoj milosti" DPS-a žive na rubu egzistencije. Od privrednog bisera, naša Prijestonica je, sa nekada 10.000 zaposlenih, pobjednički "napredovala" do broja 3.000, dok je 6.000 građana koji se ubrajaju u kategorije penzionera, nezaposlenih i socijalno ugroženih još jedan vrtoglav uspjeh "zeta" evropskih integracija. Istog zeta koji je u predizbornoj kampanji najavio i cetinjsko Ministarstvo vanjskih poslova, te se očekuje da će jos 3-4 Cetinjanina/ke naći svoje uhljebljenje ako im šef nad šefom da odobrenje iz Beograda", kazala je Vujović.

Po njenim riječima, "da nije sve tako crno, govori i činjenica da se možemo pohvaliti izuzetno školovanim kadrom, mladim visokoškolcima, zaposlenim na šalterima sportskih kladionica, na kasama marketa, u buticima i taksi službama, koji su apsolutno primorani da za minimalnu platu pruže maksimum akademskog znanja i umijeća".

"Uvjerena sam da moji Cetinjani i Cetinjanke ne žele i nikad nijesu željeli da poklanjaju svoje životne decenije ljudima koji kao jedinu preporuku imaju nezasitu kriminalnu viziju. Uvjerena sam da ne žele da vraćaju vaših 20 miliona opštinskog duga. Uvjerena sam da ne žele da im djeca odlaze sa kućnih ognjišta. Ubijeđena sam da ste i vi gospodo iz cetinjskog ogranka organizovane kriminalne grupe uvjereni da će vam Demokrate otvoriti novu spušku fabriku za suzbijanje kriminaliteta, i da će to biti jedina fabrika u kojoj ćete moći da radite nakon 26. novembra", kazala je Vujović.

Bonus video: