Milačić: Ukoliko DF preko Bulajića zakaže sjednicu, svjesno otključava vrata Skupštine za izdaju vijeka

"Zakazivanjem sjednice Skupštine DF predaje volju građana zbog kojih navodno najavljuje "blokadu" saobraćajnica, poslanicima DPS-a, njihovih koalicionih partnera, da bi pravili manjinsku, tehničku ili "koncentracionu" Vladu svojim glasovima i svojom političkom podrškom""

26222 pregleda 316 reakcija 85 komentar(a)
Milačić, Foto: Luka Zeković
Milačić, Foto: Luka Zeković

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić optužio je poslanika Demokratskog fronta (DF) Slavena Radunovića dao vjetar u leđa stvaranju manjinske vlade izjavom da "Strahinja Bulajić ne može da odugovlači zasijedanje"

Milačić je kazao da građani protestuju duže od mjesec protiveći se formiranju manjinske vlade.

"Drugim riječima, a imajući u vidu današnji Radunovićev stav, DF koji najavljuje "blokadu" Crne Gore radi sprečavanja izdaje izborne volje građana, direktno predaje tu izbornu volju građana nekom budućem predsjedniku Skupštine koga će glasati DPS i njegovi koalicioni partneri. Isto tako, zakazivanjem sjednice Skupštine DF predaje volju građana zbog kojih navodno najavljuje "blokadu" saobraćajnica, poslanicima DPS-a, njihovih koalicionih partnera, da bi pravili manjinsku, tehničku ili "koncentracionu" Vladu svojim glasovima i svojom političkom podrškom", naveo je Milačić.

Dodaje da "nije moralno pozivati bilo kog građanina da "blokira" Crnu Goru, a u Skupštini zakazati sjednicu na kojoj će se predati "ključevi" izborne volje građana i pobjede 30. avgusta, nekom izdajniku koji će glasovima DPS-a biti izabran i koji će sa DPS-om izglasati "manjinsku", "tehničku", "koncentracionu", "političku", a svakako izdajničku vladu".

"Podsjećamo da nije prvi put, i da je potpuno normalno da rukovodilac Skupštine prolongira zakazivanje sjednice u cilju zaštite volje izborne većine dok ne postoji saglasnost svih konstituenata formalne parlamentarne većine, i da u takvim koracima nema ničeg "čudnog", kako je gospodin Radunović nazvao pozive, pa i Prave Crne Gore, na prolongiranje sjednice Skupštine. Ti isti koraci su mnogo puta korišćeni, pa i u slučaju kada je u ovom sazivu DF kao dio većine više mjeseci bojkotovao Skupštinu, i tada nikome nije palo na pamet da donosi odluke glasovima DPS-a i opozicije bez obzira što je to i tada bilo moguće, jer je važio isti Poslovnik, isti Ustav i ista parlamentarna praksa kao i sada kada se gospodin Radunović "čudi" zahtjevima svojih kolega za prolongiranjem sjednice", saopštio je Milačić.

Poručio je Radunoviću da ukoliko DF odluči da preko Bulajića zakaže sjednicu Skupštine u ovoj političkoj situaciji, "biće potpuno jasno da time svjesno otključava vrata Skupštine za izdaju vijeka".

"Da je protiv demokratskih izbora i da pomaže u izdaji izborne volje građana zajedno sa SNP-om, te da otvoreno zloupotrebljava građane pozivanjem na blokade koje non stop u nedogled najavljuje dok su mu pristalice na protestima bez svojih lidera protestujući protiv izdaje koja se svakodnevno odvija i privodi kraju, a čije finale je izglasavanje predsjednika Skupštine glasovima DPS-a i predsjednika Vlade glasovima DPS-a. Prava Crna Gora Vas poziva gospodine Radunoviću, da prestanete da se "čudite", jer kao što smo znali šta znači kada ste Memorandum URE, SNP-a i Đukanovićevih pajtaša sakrivenih iza maski predstavnika nacionalnih manjina nazvali bezazlenim "čajem od nane", tako gospodine Radunoviću i sada znamo šta znači Vaše "čuđenje. Ukoliko ne zauzmete jasan stav o prolongiranju sjednice Skupštine, moraćete da koristite iste one mučne i tragikomične argumente kao i Vaš bliski kolega Vladimir Joković kada odlaže sjednice Glavnog odbora svoje partije i kada pokušava da nađe riječi opravdanja izdaje pred svojim članstvom, dok Vi i DF umjesto sjednice Skupštine, odlažete blokade i vidljivo bježite od protesta na koje Vas pozivaju i kolege iz parlamentarne većine, ali i Vaše članstvo koje ne prihvata izdaju, zajedno sa svim građanima koji ne prepuštaju stvari slučaju političke korupcije i koji su svojom snagom, a ne Vašom ili mojom, pobijedili 30. avgusta", zaključio je Milačić.

Bonus video: