SNP: Nepromijenjen stav o objedinjavanju lokalnih izbora

“I kad se glasalo o održavanju izbora u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, naši poslanici su, skupa s DF-om i Demokratama, podržali takvu odluku”, podsjećaju iz SNP-a

10365 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je danas da je principijelna po pitanju objedinjavanja lokalnih izbora u Crnoj Gori, i da je, u tom smislu, ne zanima politička trgovina.

“Povodom današnjeg glasanja u Skupštini o održavanju lokalnih izbora u jednom danu, podsjećamo da je SNP samo potvrdio svoj principijelan stav. Istine radi, i kad se glasalo o održavanju izbora u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, naši poslanici su, skupa s Demokratskim frontom (DF) i Demokratama, podržali takvu odluku. Dakle, i tada i danas imali smo isti, principijelan i nepromijenjen stav. Držali smo riječ, kao što ćemo to činiti i ubuduće, ne trgujući u političkom i svakom drugom smislu”, saopštili su iz SNP-a, ne precizirajući na šta reaguju.

Poslanik DF-a Slaven Radunović, rekao je ranije danas, nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine, da su klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i drugi poslanici tražili da se sjednica parlamenta na kojoj bi se birao novi šef Skupštine i glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima se objedinjavaju loklani izbori, održi 1. marta.

Istakao je da su su među onima koji su tražili sjednicu i poslanici SNP-a.

Radunović je naveo da DPS i njegov lider Milo Đukanović time što traže da glasanje o izmjenama Zakonu o lokalnoj samoupravi bude 1. marta, žele da izvrše opstrukciju izbora koji su već raspisani.

“Jer nije lako izaći ni u Ulicnju, ni u Beranama poslije svega ovoga. Ne znam šta će odlučiti (predsjedavajući Skupštine Strahinja) Bulajić, ali sam siguran da ni njemu nije cij da ide naruku DPS-u i satelitima”, poručio je Radunović.

Bonus video: