MVP: U Ukrajini još tri crnogorska državljanina koja žele da izađu iz zemlje

Među državljanima koji su tokom prošle noći prešli ukrajinsku granicu bili su košarkaši Miloš Latković i Miloš Popović

9724 pregleda 32 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je da se u Ukrajini trenutno nalaze tri crnogorska državljanina, koja su izrazila interesovanje da napuste tu zemlju.

"Na putu ka graničnim prelazima je dvoje naših državljana, dok je njih šestoro uspjelo da izađe iz Ukrajine u protekla 24 časa, uz asistenciju diplomatskog osoblja ambasada Crne Gore u Rumuniji i Mađarskoj, a u koordinaciji sa Ministarstvom vanjskih poslova", navodi se u saopštenju.

Među državljanima koji su tokom prošle noći prešli ukrajinsku granicu bili su košarkaši Miloš Latković i Miloš Popović.

"Kada smo promijenili plan i krenuli preko Mađarske, bili smo u stalnom kontaktu sa MVP. Zajednički smo dogovarali naš put. Otpravnik poslova naše Ambasade Marko Srdanović, koji nam je cijelo vrijeme pružao podršku, dočekao nas je na prelazu Lužanka” – kazali su Latković i Popović, koji će vozilom crnogorske Ambasade u Budimpešti došli do mađarske granice, odakle ih je do Aerodroma u Beogradu ispratilo diplomatsko osoblje Ambasade u Srbiji.

Od početka eskalacije sukoba u Ukrajini, tu zemlju je napustilo ukupno 17 crnogorskih državljana.

"Osim sa našim građanima, koji se kreću prema izlazima iz Ukrajine, Operativni tim MVP i predstavnici Ambasade Crne Gore u Ukrajini, u stalnom su kontaktu i sa našim državljanima koji su ostali u ukrajinskim gradovima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: