Nikolić: Zabraniti portal IN4S

"Ta kvazi medijska platforma, od početka agresije na Ukrajinu, rasplamsava mržnju, podržava ratna dejstva, opravdava agresiju i napad na tu zemlju", kazao je portparol DPS-a

13981 pregleda 501 reakcija 96 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je nadležne, a prije svega Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), da shodno odluci Evropske unije da obustavi distribuciju medija koji šire ratnu propagandu i manipulacije Kremlja, zabrani dalji rad portala IN4S.

"Ova kvazi medijska platforma, od početka agresije na Ukrajinu, rasplamsava mržnju, podržava ratna dejstva, opravdava agresiju i napad na tu zemlju. Podsjećamo da je IN4S u Izvještaju američkog Stejt departmenta označen kao dio takozvanog 'propagandističkog ekosistema ruske kampanje dezinformacija', što stav koji se u konkretnoj situaciji, od početka rata u Ukrajini, nedvosmisleno pokazao tačnim i preciznim", saopštio je portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

Kazao je da u toj partiji, imajući u vidu status Crne Gore u procesu pridruživanja, očekuju da naša država do kraja uskladi politiku sa svojim evropskim partnerima i ne dozvoli da se njeni resursi koriste za distribuciju ratne propagande Kremlja i satanizovanje žrtava rata.

Bonus video: