Kabinet premijera: Rušenje Vlade jedina uspješna politička misija Mandića

"Poslije višemjesečnih napora da uruši Vladu koju su glasali njegovi poslanici, to je jedina uspješna politička misija profesionalnog političara Andrije Mandića, koji se kao niko do sada trudio da pruži alibi za prekrajanje izborne volje, svom partneru sa zajedničkih druženja, čak i van granica Crne Gore"

15686 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Kabinet premijera saopštio je da je rušenje Vlade Zdravka Krivokapića "jedina uspješna politička misija" jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Iz DF-a je juče saopšteno da bi "bilo dobro" da se Krivokapić "pridigne svaki put" kada pomene ime Mandića i da se pomoli "za njegovo zdravlje".

"Jer, i vi i mi znamo da biste za javnost Crne Gore i dalje bili samo jedan prosječni, anonimni profesor da vas on nije lansirao za premijera Crne Gore. Zato, ne bavite se udbaškim lažima, nego pokažite potrebni nivo poštovanja za čovjeka koji vas je, uz Mitropolita Amfilohija, najviše u životu zadužio", naveli su iz DF-a.

U reagovanju kabineta je navedeno da "iako su postavljena konkretna pitanja, koja u potpunosti demaskiraju sraman pokušaj DF-a da podvale predsjedniku Vlade navodno slanje vojnika u Ukrajinu na sjednici koja nije ni održana, te "principijelnost" DF-a po pitanju spoljnopolitičkog kursa", da je dobijen "zaključak u kome se uloga Andrije Mandića izjednačava sa mitropolitom Amfilohijem".

Iz kabineta premijera su pitali "ako je predsjednik Vlade bio "anoniman profesor", zašto je onda tako skromni i do tada poznati višedecenijski opozicionar Andrija Mandić sebe postavio na začelje liste".

"Ako je to uradio sa mitropolitom Amfilohijem, ispostavlja se da je to bila pobjednička strategija, makar i privremeno, dok se isti Mandić nije aktivirao sa začelja poslaničke liste sa svojom novom misijom. Poslije višemjesečnih napora da uruši Vladu koju su glasali njegovi poslanici, to je jedina uspješna politička misija profesionalnog političara Andrije Mandića, koji se kao niko do sada trudio da pruži alibi za prekrajanje izborne volje, svom partneru sa zajedničkih druženja, čak i van granica Crne Gore", naveli su iz kabineta premijera.

Bonus video: