Ševaljević: Odlaganje SO Kotor nastavak višemjesečne destrukcije i ucjena dijela koalicije "Za Budućnost Kotora"

"Očigledno je, da dvojicu odbornika iz Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene koalicioni sporazum jedino interesuje kada je u pitanju podjela funkcija, i da su zarad partijskog interesa spremni da pogaze svoj potpis", navodi se saopštenju potpredsjednika Opštine Kotor iz redova Ure

1945 pregleda 2 komentar(a)
Ševaljević, Foto: URA
Ševaljević, Foto: URA

Današnje odlaganje sjednice Skupštine opštine Kotor je samo nastavak višemjesečne destrukcije i ucjena dijela koalicije "Za Budućnost Kotora" smatra potpredsjednik Opštine Kotor iz redova Ure Nebojša Ševaljević

Ševaljević ističe da je neprihvatljivo da se sjednice Skupštine odlažu, a važne odluke za grad ne usvajaju, kao što su budžet, program rada Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora i mnoge druge.

"Uoči turističke sezone mi imamo blokadu rada Skupštine, vjerovatnu prinudnu upravu i nove izbore i sve to, navodno zbog Kulturnog centra, iako smo svi saglasni oko potrebe vraćanja Kultrurnog centra kao nosioca kulturnih aktivnosti u gradu. Međutim, to ne znači prebacivanje kompletnog budžeta Sekretarijata za kulturu na Kulturni centar na osnovu neozbiljnog programa niti ćemo dozvoliti ugrožavanje kulturnih manifestacija po kojima je grad prepoznat i van granica Crne Gore", saopštio je on.

Podsjetio je da je koalicionim sporazumom tri koalicije, činilaca lokalne vlasti, "na njihovo insistiranje predviđeno da će odluke koje podrži 13 od 17 odbornika, imati podršku svih subjekata vlasti".

Na taj način, dodaje on, subjekti lokalne vlasti su se obavezali da neće blokirati donošenje značajnih odluka.

"Očigledno je, da dvojicu odbornika iz Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene koalicioni sporazum jedino interesuje kada je u pitanju podjela funkcija, i da su zarad partijskog interesa spremni da pogaze svoj potpis", navodi se u njegovom saopštenju.

Ševaljević je saopštio da od danas niko nema sumnje ko su krivci za blokadu rada lokalnih institucija i nedonošenje najbitnijih odluka za normalno funkcionisanje grada.

"Današnju blokadu rada Skupštine, mi u URA smatramo gaženjem koalicionog sporazuma, i pozivamo gospodu odbornike, da uslove za dolazak na sjednicu, koje su saopštili koalicionim partnerima, a koji su čisto partijske prirode, iznesu pred građane. Na kraju, neka razmisle da li će bojkotovati sledeću sjednicu Skupštine, a iz Ure im poručujemo da smo, za razliku od njih, spremni za svaku situaciju, pa i za nove izbore", kazao je potpredsjednik Opštine Kotor.

Bonus video: