Vlada: Neodgovorni pojedinac proslijedio pitanja "Vijesti", ograđujemo se od pisanja IN4S-a

Iz Vlade kazali da će učiniti sve da utvrdi identitet i odgovornost osobe koja je zloupotrijebila informacije, odnosno pristigla pitanja, na nedopustiv i neprofesionalan način

25481 pregleda 9 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković
Zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković

Vlada je reagovala povodom jučerašnjeg teksta na portalu IN4S, koji je objavio pitanja Nezavisnog dnevnika "Vijesti", a u kom se navodi da "Vijesti" crtaju mete pojedinim ministrima.

Kazali su da Vlada nije proslijedila pitanje novinarke "Vijesti" portalu IN4S, niti bilo kom drugom portalu. Ogradili su se i od sadržaja teksta koji je taj medij objavio.

"Uzme li se u obzir da su pitanja 'Vijesti' poslata na barem šest adresa u Vladi, izvjesno je da se radi o zloupotrebi, te neodgovornom i neprofesionalnom činu nepoznatog pojedinca", saopšteno je iz Vlade.

Kazali su da će učiniti sve da utvrdi identitet i odgovornost osobe koja je zloupotrijebila informacije, odnosno pristigla pitanja, na nedopustiv i neprofesionalan način.

Povezani članci

15. Mart 2022.

Dotakli su dno

15. Mart 2022.

Vlada bježi od sankcija jer nema većinu

"Podsjećanja radi, Vlada Crne Gore se uvijek profesionalno odnosila prema dnevniku, portalu i televiziji 'Vijesti', kroz redovna gostovanja njenih članova u vašim emisijima i ekskluzivne (novogodišnje) intervjue predsjednika Vlade. Takav tretman je imao rijetko koji medij u našoj zemlji, te smatramo neadekvatnim i nekorektnim da se Vladi potura 'savezništvo' sa bilo kojim medijem u Crnoj Gori, naročito ako se uzme u obzir da je bila izložena bespoštednim i oštrim kritikama svih crnogorskih medija, uključujući i portal koji je spomenut u autorskom tekstu vašeg glavnog urednika", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: