Kabinet premijera: URA neka usaglasi spoljnu politiku sa partnerima iz SNP-a

Pitanje odnosa Crne Gore prema ruskoj invaziji na Ukrajinu će biti jedna od prioritetnih tačaka sjednice Vlade onog trenutka kada spomenuti članovi Vlade budu pokazali punu odgovornost prema važnim državnim odlukama "i budu opet prisustvovali sjednicama Vlade nakon puna dva mjeseca odsustva"

12014 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nedopustivo je da pri donošenju odluka kao što su proces, obim i domašaj svakih sankcija ne prisustvuju dva ključna člana Vlade, u vezi sa odnosom Crne Gore prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, a to su nesumnjivo ministar vanjskih poslova i ministar unutrašnjih poslova, te potpredsjednik Vlade koji je istovremeno koordinator službi bezbjednosti.

To su saopštili iz Kabineta predsjednika Vlade, ocjenjujući da današnje saopštenje Ure podsjeća "na standardizovanu DPS propagandu kojom su se služili godinama, neprekidno pokušavajući da jedan dio Crne Gore predstave kao antizapadni, proruski, antidržavni".

"Čestitamo Uri na današnjem preuzimanju te štafete", saopšteno je iz Kabineta.

Istakli su da su političke pozicije Vlade Crne Gore prema ruskom napadu na Ukrajinu potpuno jasne i nedvosmislene, te da je zbog toga proces, obim i domašaj svakih sankcija, velika odgovornost za Crnu Goru.

To pitanje će biti jedna od prioritetnih tačaka sjednice Vlade onog trenutka kada spomenuti članovi Vlade budu pokazali punu odgovornost prema važnim državnim odlukama "i budu opet prisustvovali sjednicama Vlade nakon puna dva mjeseca odsustva".

"Istovremeno, ako je GP URA baš toliko stalo do međunarodne pozicije Crne Gore, neka prvo konsultuju svoje kolege iz SNP-a šta misle o ruskom napadu na Ukrajinu, kao i drugim međunarodnim obavezama Crne Gore", navodi se u saopštenju.

"Vlada još jednom šalje snažnu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, te poziva sve aktere javnog i političkog života da se uzdrže od svakog radikalizma i jeftinog ratnog profiterstva zarad dnevnopolitičkih poena, a na štetu sistema institucija i cjelokupnog crnogorskog društva".

Bonus video: