Završen sastanak GP URA i opozicije, prusustvovao i Đukanović

Abazović prošle sedmice je najavio da će uskoro će biti spreman da poslanicima predstavi sastav nove vlade, a od predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića očekuje da zakaže sjednicu, što on odbija, tražeći da se dogovor postigne u okviru postojeće većine

80054 pregleda 208 reakcija 207 komentar(a)
Đukanović, Foto: Biljana Matijašević
Đukanović, Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 16.03.2022. 17:46h

Sastanak predstavnika Građanskog pokreta URA i opozicije o formiranju manjinske vlade završen je nakon skoro četiri.

Sastanak je počeo u 14 sati.

Sastanku su prisustvovali mandatar za sastav nove vlade i lider GP URA Dritan Abazović, kao i izvršni direktor te stranke Zoran Mikić.

Na sastanku je bio i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, a u ime te partije razgovorima je prisustvovao i generalni sekretar Aleksandar Bogdanović.

Milo Đukanović sastanak
foto: Biljana Matijašević

Na sastanak su, ispred opozicije, bili i predsjednici Socijaldemokratske partije Raško Konjević, Socijaldemokrata Damir Šehović, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Force Genci Nimanbegu, Albanske alternative Nik Đeljošaj, Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka, Demokratske partije Fatmir Đeka, Liberalne partije Andrija Popović i Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović (GP URA) prošle sedmice je najavio da će uskoro će biti spreman da poslanicima predstavi sastav nove vlade, a od predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića (DF) očekuje da zakaže sjednicu. Bulajić odbija da zakaže sjednicu parlamenta, tražeći da se dogovor postigne u okviru postojće većine.

Glavni odbor Socijalističke narodne partije donio je odluku o učešću u manjinskoj vladi, kao i partije manjina, a za sada je još neizvjesno da li će dio manjinske vlade biti Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija. Te partije odbijaju da budu dio vlade u kojoj je SNP, a SNP ne prihvata da te dvije partije budu u vladi.

Bonus video: