Vučić: Crna Gora će zbog zabrane glasanja u Beranama i drugim mjestima dobiti odgovor sa dalekosežnim posljedicama

DF danas objavio da su Vlada i MVP odbili zahtjev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim izborima zakazanim za treći april u Srbiji

70114 pregleda 287 reakcija 267 komentar(a)
Vučić, Foto: Shutterstock
Vučić, Foto: Shutterstock

Crna Gora će u utorak dobiti odgovor Srbije, koji će biti sa dalekosežnim posljedicama, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je Demokratski front saopštio da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova odbili zahtjev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za treći april u Srbiji.

Vučić je na predizbornom skupu u Kikindi kazao da će na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost u utorak biti riječi o svim efektima rata u Ukrajini i svemu što se zbiva u Evropi i svijetu.

"Očekujte svašta, danas je Vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila glasanje u Beranama i pojedinim mjestima za naše izbore, Kurtijeva vlada je tražila da priznamo nezavisnost Kosova da bi organizovali glasanje. Sjutra će i u Crnoj Gori, ali i Aljbin Kurti dobiti odgovor, znate kakav će odgovor da dobiju. Odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će biti sa dalekosežnim posljedicama", rekao je on, kako prenosi B92.

Iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića saopštili su da MVP i resorni ministar Đorđe Radulović odluku o odbijanju zahtjeva Ambasade Srbije nisu podijelili sa premijerom i većinom ministara u Vladi.

Bonus video: