SNP Podgorica: Gradsko pozorište kao Skadar na Bojani, po dobro poznatom načinu rada DPS-a otvaranje očekujemo u maju

"Svjesni da gradske vlasti ne shvataju svu neozbiljnost koja je pratila cijeli ovaj projekat i da se odgovornom odnosu prema građanima od njih ne možemo nadati, ipak očekujemo da će se vrata Gradskog pozorišta otvoriti što prije"

3516 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Saga zvana "Izgradnja Gradskog pozorišta" nikako da se završi, saopštio je podgorički odbor Socijalističke narodne partije.

Nova zgrada Gradskog pozorišta, na mjestu bivšeg bioskopa “Kultura”, sačekaće na otvaranje, jer je raspisan tender za nabavku i ugradnju opreme za automatsko upravljanje uređajima i sistemima za buduće zdanje.

"Taman kada su građani počeli da se nadaju da će ubrzo moći da uđu u toliko čekanu pozorišnu kuću Podgorice, dobili smo informaciju da je raspisan tender za nabavku i ugradnju opreme za automatsko upravljanje uređajima i sistemima za buduće zdanje. To znači da će glumci i ljubitelji pozorišta još pričekati na ostvarenje svoje želje", dodaju iz SNP-a.

Povezani članci

21. Mart 2022.

Glumci na čekanju zbog novog tendera

Podsjećaju da je zgrada Gradskog pozorišta počela da se radi u oktobru 2016. godine, a da je bilo predviđeno da izgradnja bude okončana u oktobru 2018. godine.

"Međutim, Gradsko pozorište nije poznato samo po tome što se gradi kao 'Skadar na Bojani', već i po tome što je kamen temeljac za isto postavljan čak dva puta. Svjesni da gradske vlasti ne shvataju svu neozbiljnost koja je pratila cijeli ovaj projekat i da se odgovornom odnosu prema građanima od njih ne možemo nadati, ipak očekujemo da će se vrata Gradskog pozorišta otvoriti što prije", poručio je podgorički odbor SNP-a.

Na kraju se dodaje.

"Ono u šta smo sasvim sigurni jeste da će to biti učinjeno negdje u maju, uoči podgoričkih izbora, jer je to dobro poznat način rada DPS-a. Međutim, sigurni smo i da su Podgoričani dobro upoznali njihove trikove i da će znati da im daju adekvatan odgovor na izborima koji nas ubrzo očekuju."

Bonus video: