Bogavac: Možemo pregovarati sa svima osim sa DPS-om

Predsjednik Opštine Berane rekao je da je u pregovorima sa Ambasadom Srbije oko određivanja glasačkog mjesta u toj opštini za izbore u Srbiji

8472 pregleda 148 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Nosilac liste Socijalističke narodne partije (SNP) za lokalne izbore u Beranama, Tihomir Bogavac, ocijenio je da ta partija neće doživjeti pad povjerenja zbog turbulentnih političkih dešavanja na državnom nivou i da će ostati stub i naredne lokalne vlasti.

On je na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavio program sa kojim nastupaju na izborima, kazao da se vodi prljava kampanja i pozvao sve da spuste ton.

“To da ćemo mi biti u padu pričaju oni koji vode prljave igre. Ovo su lokalni izbori. Mi imamo najveće biračko tijelo, a oni kao lešinari pokušavaju da oglodju nešto od tog tijela. Ali naše biračko tijelo je čvrsto i SNP će biti stub vlasti i sljedeće lokalne samouprave” - rekao je Bogavac, odgovarajući na pitanje Vijesti.

Bogavac je pozvao sve one koji vode prljavu kampanju na kulturu dijaloga, jer će, kako je kazao, svi opet morati da sjednu za sto i da pregovaraju.

“Ono sto je sigurno, mi praviti postizbornu vlast jedino nećemo sa DPS, sa drugima možemo da pregovaramo. Budite sigurni da je glas za SNP u Beranama u sigurnim rukama” - poručio je Bogavac.

Tihomir Bogavac
foto: Tufik Softić

On je rekao da je ta partija rušila DPS kada drugih nigdje nije bilo, a sada se kite njihovim perjem.

Bogavac, koji je još uvijek predsjednik Opštine, poručio je da je u pregovorima sa Ambasadom Srbije oko određivanja glasačkog mjesta u Beranama za izbore u Srbiji, kako bi oni državljani Srbije koji imaju pravo glasa a žive u Beranama i u tom regionu, ostvarili to svoje pravo.

“Ne vidim šta je tu smetnja. Mi smo sa Srbijom najviše povezani i isprepleteni, i ja se nadam da će se doći do rješenja” - rekao je Bogavac.

Predstavljajući program sa kojim lista SNP “Berane zna najbolje” on je ocijenio da je to najbolja lista u gradu “koja će opet imati predsjednika opštine”.

“Radili smo mnogo. Sveli smo korupciju na nulti nivo. Imamo napredak uprkos tome sto ni od jedne vlade do sada nismo imali dobar odnos, osim klipa u točkovima. Zato imamo ovoliku nezaposlenost u gradu. Svima njima su usta puna sjevera, dok se ne dohvate ponovo Podgorice i zaborave na sjever. Nadam se da će nova vlada, u kojoj ćemo mi imati šest mjesta, sjever stvarno staviti u fokus” - kazao je Bogavac.

On je govorio o započetim projektima koje treba završiti, kao i o nekima koji će Berane učiniti regionalnim centrom.

“Pored skenera, magnetne rezonance koju je naša bolnica dobila, mi sada vodimo ozbiljne pregovore oko takozvane angio sale, čime bi Berane u pogledu kardiovaskularnih bolesti postalo ne samo regionalni centar u Crnoj Gori, već i prekogranično. Tu bi se otvorilo 30 do 40 novih radnih mjesta” - kazao je Bogavac.

Nosilac liste je govoreći o programu, nabrojao još veliki broj projekata, medju kojima i zgradu za osobe sa invaliditetom, takozvanu 27+, za koju je kazao da će se graditi od sredstava koja su skupili lokalni funkcioneri.

Bonus video: