Abazović: Bajraktari novi gradonačelnik Ulcinja

Na pitanje sa kim će ići u koaliciju, Abazović je rekao da će obaveza novog gradonačelnika biti da obavi razgovore sa svima, ali i istakao da su, ako mora kazati koga bi preferirao, to sve stranke izuzev DPS-a, jer su dosad obavljali vlast u Ulcinju

26752 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je koalicija "Za novi početak" (URA, DP, SD, SDP i AA) ostvarila apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima u Ulcinju.

Rekao je da Ulcinj ima novog gradonačelnika - Omera Bajraktarija.

Na pitanje TV Vijesti sa kim će ići u koaliciju, Abazović je kazao da je na to pitanje lako dati odgovor, "jer smo bili zaista inkluzivni cijelo vrijeme".

"Mislim da u našem gradu nema tih problema. Obaveza novog gradonačelnika će biti da obavi razgovore sa svima", kazao je Abazović, ali i istakao da su, ako mora kazati koga bi preferirao, to sve stranke izuzev Demokratske partije socijalista (DPS), jer su dosad obavljali vlast u Ulcinju.

Abazović je čestitao svim koalicionim partnerima i učesnicima izbora, i istakao da je "naša ruka pružena svima". "Dajte da radimo dobro za ovaj grad", kazao je lider Ure. "Treba da se okrenemo gradu, dobićemo novu upravu koja će svima služiti na čast", dodao je.

Kazao je da je danas veliki dan za Ulcinj.

"Naša lista je više nego duplo jača od drugoplasirane. Čestitamo svima, ali Ulcinjani ovog puta nisu imali dilemu", kazao je Abazović. "Ovo je novi početak za naš grad, put ka pomirenju, zajedništvu, progresu i neka je svima srećno."

URA Ulcinj
foto: URA

Abazović je uputio čestitke i učesnicima izbora u Beranama, kazavši da je Socijalistička narodna partija ostvarila izuzetan rezultat.

"Vrijeme je da Crna Gora krene drugim putem, da izbori više ne budu 'istorijski' kao dosad, i da shvatimo da je promjenljivost vlasti nešto poželjno za demokratiju", kazao je on.

Bajraktari: Razgovori već u ponedjeljak

Bajraktari je rekao da će već u ponedjeljak imati razgovore sa budućim koalicionim partnerima.

Rekao je da su ponosni na kampanju. "Naša lista je bila pomiriteljska i to je novi početak za naš Ulcinj", rekao je Bajraktari.

Bonus video: