Nimanbegu: Prvo ćemo sjesti s albanskim partijama, sigurno je da mi odlučujemo ko će biti vlast

"Izvući ćemo pouke i uvjeren sam da ćemo u budućnosti slaviti pobjede", kazao je predsjednik Force

16421 pregleda 34 reakcija 25 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Forca
Nimanbegu, Foto: Forca

Predsjednik Force Genci Nimanbegu rekao da je će ta partija nastojati da Ulcinj dobije časnu i poštenu lokalnu samoupravu.

"Prvo ćemo sjesti s albanskim partijama i nakon toga odlučiti, sigurno je da mi odlučujemo ko će biti vlast. Izvući ćemo pouke i uvjeren sam da ćemo u budućnosti slaviti pobjede", kazao je Nimanbegu.

Rekao je da je Forca imala veliki izazov, jer su nastupili na njima nakon partijskog kongresa.

"Ponudili smo nešto pošteno i ispravno i ponosan sam na svaki glas. Nismo mogli, niti smo htjeli da obećavamo radna mjesta, niti da se šetamo džipovima", kazao je Nimanbegu na konferenciji za novinare.

Smatra da su izbori bili "sumnjivi i neuredni", jer je "trka počela u neizvjesnosti, sa pitanjima o datumu izbora".

"Kampanja je takođe imala i nepravilnosti i nejednake uslove. Bilo je pritisaka prema zaposlenim u državnim institucijama, zapošljavanja, asfaltiranje i izbornih investicija, a čuli smo i za kupovinu. Bilo je i zloupotreba sa visokih političkih pozicija gdje je nad građanima vršen pritisak automobilima sa policijskom pratnjom i rotacijama. Imali smo i kršenja izborne tišine. Zbog svega ovoga nadamo se da će institucije pravde preduzeti odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom."

Nimanbegu je rekao da Forca ostaje jaka, uprkos poteškoćama i preprekama, i da je zato na izbore izašla samostalno, dok su je "sve ostale stranke napadale".

"Snaga Force je čak natjerala da se formiraju i druge šarenolike i mješovite koalicije. Konglomerati crnogorskih, građanskih i albanskih političkih partija koji su se neprirodno udružili samo za vlast, bez ikakvog principa i identiteta, prepuna potrošenih i kompromitovanih figura. Nijesmo zadovoljni rezultatom, ne samo zbog napada koje smo imali sa svih strana i zbog nelojalnosti kršeći pravila igre, već́ i zbog naših grešaka ili propusta."

"Zahvalni smo svakom biraču koji je glasao za nas na ovim izborima uprkos pritiscima i iskušenjima za korupciju sa kojima su se suočili u ovoj kampanji. Nastavićemo da radimo sa našim odbornicima, u nastojanju da ispunimo izborne obaveze, naš politički program u interes građana."

"Daćemo sve od sebe da Ulcinj u narednom mandatu dobije časnu i poštenu opštinsku vlast. Ovo povjerenje koje su nam dali vidimo kao obavezu da radimo više, poštenije, i sa više posvećenosti. Takođe se obavezujemo da ćemo učiti iz ovog rezultata i preduzeti sve neophodne mjere, radnje ili promjene da vratimo Forcu na čelu albanskog političkog života u Crnoj Gori", zaključio je Nimanbegu.

Bonus video: