Zeković i Zirojević: Nije URA osvojila 14 mandata, nego cijela koalicija

"Nema zle namjere prisvajanja mandata. Zajedno u nove pobjede", kazao je potpredsjednik Ure Goran Đurović

20121 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Zeković i Zirojević, Foto: SDP/SD
Zeković i Zirojević, Foto: SDP/SD

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković i portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević osvrnuli su se na izjavu lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da je ta stranka u Ulcinju osvojila 14 mandata.

Istakli su da je taj broj mandata pripao koaliciji "Za novi početak", čiji su sastavni dio bili URA, SDP, SD, Demokratska partija i Albanska alternativa.

Abazović je, govoreći o izbornom rezultatu u Ulcinju, rekao da je URA na lokalnim izborima 2018. imala dva mandata, a da je na jučerašnjim izborima dobila 12 više.

"Nije lijepo govoriti neistinu. Znaš da brojiš do 14, a znaš i doprinos ostalih. U petočlanoj koaliciji najmanja AA ima 10 odsto učešća, a najveći DP 32 odsto. Ni DP kao najvećem nije palo na pamet da prisvaja tuđe mandate i glasove. URA ima dobrih 5 mandata, ne 14", naveo je Zeković na Tviteru.

"Čisto prezicnosti radi… na juče održanim lokalnim izborima, URA je dobila 5 mandata, DP takođe 5, Socijaldemokrate su dobile 2 mandata, a SDP i AA po 1. Dakle, koalicija 'Za novi početak' je dobila 14 mandata, a ne nijedna partija pojedinačno", napisao je Zirojević na toj društvenoj mreži.

Potpredsjednik Ure Goran Đurović je, u odgovoru Zekoviću, kazao da je koalicija "Za novi početak" postigla fenomenalan rezultat i da su za to zaslužni svi činioci. "Nema zle namjere prisvajanja mandata. Zajedno u nove pobjede", naveo je on.

Bonus video: