Bošković: Vukšić uzalud igra duplu igru sa ruskim nalogodavcima

Poslanik DPS-a je pozvao direktora Agencija za nacionalnu bezbjednost da saopšti crnogorskoj javnosti da li se osjeća odgovornim što građani žive u strahu zbog mogućih terorističkih napada, ali i u koliko sati je dobio mejl kojim se prijeti dizanjem u vazduh tržnog centra TQ Plaza, a u koliko ga je proslijedio Upravi policije

6761 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić uzalud igra duplu igru sa ruskim nalogodavcima, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković i poručio Vukšiću da neće ostati na toj funkciji.

Iz ANB-a su ranije danas saopštili da će učiniti sve da odgovaraju oni koji su, lažnim prijavljivanjem terorističkih prijetnji, ali i plasiranjem medijskih navoda, izazivali paniku i nerede.

Bošković je u reagovanju naveo da je Vukšić čovjek koji je nezapamćeno srozao ugled Agencije i njenim rastakanjem direktno ugrozio bezbjednost svih građana Crne Gore.

Prema riječima Boškovića, Vukšić se ovih dana bavi svim i svačim, osim onim što bi trebalo da mu bude prioritetno - zaštitom nacionalne bezbjednosti države kojoj služi.

„Danas je, u ime Agencije, potpisao saopštenje za javnost koje više podsjeća na oglašavanje neke političke partije, nego li ključnog državnog organa koji se bavi pitanjem bezbjednosti“, dodao je Bošković.

On je pozvao Vukšića da obavijesti crnogorsku javnost u koliko sati je dobio mejl kojim se prijeti dizanjem u vazduh tržnog centra TQ Plaza, a u koliko ga je proslijedio Upravi policije.

„I objasnite zbog čega ste ga poslali tek nakon 15 sati, čime ste direktno ugrozili život stanovnika Budve“, dodao je Bošković.

On je upitao Vukšića kako je moguće da nije registrovao ulazak Vladislava Podznjakova u Crnu Goru.

„Koji se šetao po našoj državi i javno objavljivao fotografije, a da Vi nijeste ni znali da je tu, nego je o tome domaću javnost morao da obavijesti inostrani novinar koji ga je locirao, čak iz Kanade“, naveo je Bošković.

On je pozvao Vukšića i da saopšti crnogorskoj javnosti da li se osjeća odgovornim što građani žive u strahu zbog mogućih terorističkih napada.

„I što su mete škole u kojima uče naša djeca, a Vi ste sa kompletnim timom nesposobni da se izborite sa jednim VPN-om i lažnom mail adresom“, dodao je Bošković.

On je poručio Vukšiću da mu je uzaludno sve što, kako je naveo, radi posljednjih sedmica sa ciljem da i nakon formiranja nove vlade ostane direktor ANB-a.

„Jeftini trikovi kojim se služite, manipulacije i dupla igra koju igrate sa ruskim nalogodavcima kako biste se predstavili kao pouzdan saveznik zapadnim partnerima je uzaludna. Vama mjesta, nakon skorašnjih promjena, neće biti ni u jednoj državnoj ustanovi“, zaključio je Bošković.

Bonus video: