Demokrate: Pribilović najbolje zna ko ima pravo glasa u Srbiji

Iz Demokrata su kazali da je Pribilović "pokušala podmetnuti" Vladimira Pavićevića toj stranci. "Dobro znate da isti više nije dio Demokrata, već sada promoviše upravo Vašu DPS manjinsku Vladu", naveli su iz te partije

11145 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora reagovala je na jučerašnje saopštenje poslanice Demokratske partije socijalista (DPS) Suzane Pribilović, koja je pitala da li će na današnjim izborima u Srbiji glasati i pojedini crnogorski poslanici i ministri koji, kako je navela, imaju dvojno državljanstvo.

Kazali su da Pribilović najbolje zna odgovor na to pitanje.

"Dozvolite da Vas podsjetimo na par Vaših kolega koji su državljani Srbije, a ovo sve iz razloga što ste, u Vašem stilu, pokušali podmetnuti gospodina Vladimira Pavićevića Demokratama, a dobro znate da isti više nije dio Demokrata, već sada promoviše upravo Vašu DPS manjinsku Vladu. Da počnemo od Pljevalja i podsjetimo da je Saša Ječmenica, tadašnji glavni administrator Opštine Pljevlja, pa direktor d.o.o. 'Čistoća', državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Čukarici, Beograd; da je Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, državljanin Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Starom gradu Sarajevo", navodi se u reagovanju Demokrata.

"Idemo dalje.. Sjećate se Sabrine Hadžiosmanović, odbornice DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, takođe državljanka Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Bihaću i da je Milko Čolović, tadašnji predsjednik Odbora direktora d.o.o. 'Čistoća' u Pljevljima, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Zvezdari, Beograd."

"Nastavljamo... Stevan Koprivica, koji je bio četvrti na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Voždovcu, Beograd. Zatim, Nevena Keković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Herceg Novi, koja je bila šesta na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Zemunu", dodaju iz Demokrata.

Poslanici DPS-a poručili su da "valja nekad obnoviti gradivo".

"Istina, na nekim političkim poljima, kao npr. u Budvi ste ga odlično utvrdili ali ništa Vas ne košta ako počnete od svog dvorišta prvo. Na primjer, od Svetozara Marovića. Znate u kojoj državi živi, jel da", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: