SNP Berane Bečiću: Spustimo loptu, razgovarajmo i dogovorimo se, manimo se nestabilnih koalicija

"Imamo mogućnost da napravimo lokalnu vlast na osnovu rezultata i u interesu građana za veoma kratak vremenski period, ali ako i dalje stojite na stanovništu da ne želite sa SNP-om onda budite principijelni i izađite iz koalicije sa nama i u Nikšiću, Mojkovcu, Herceg Novom i ostalim gradovima Crne Gore. Znamo da nećete!", navodi se u njihovom saopštenju

26392 pregleda 468 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Berane poručio je predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću da spuste loptu, razgovaraju i dogovore se na osnovu rezultata izbora, te da se manu nestabilnih i kratkoročnih koalicija.

"Imamo mogućnost da napravimo lokalnu vlast na osnovu rezultata i u interesu građana za veoma kratak vremenski period, ali ako i dalje stojite na stanovništu da ne želite sa SNP-om onda budite principijelni i izađite iz koalicije sa nama i u Nikšiću, Mojkovcu, Herceg Novom i ostalim gradovima Crne Gore. Znamo da nećete!", navodi se u njihovom saopštenju.

iz SNP-a su kazali da su građani Berana na izborima održanim 27. marta pokazali u koga imaju povjerenje, te i da je pored "neosnovanih napada od strane svih političkih subjekata SNP ostala najjača snaga u gradu".

Kako navode, sve vrijeme predizborne kampanje "neosnovano ste nas gurali prema DPS-u iako smo uporno tvrdili da sa njima nećemo i da je najbolji okvir postojeća većina iz prethodnog četvorogodišnjeg perioda".

"Građani su prepoznali te vaše dječije bolesti i netrpljivost prema SNP-u od izlaska iz naše partije i nijesu vas shvatali ozbiljno, jer da jesu SNP ne bi dobila povjerenje građana u ovom broju", saopštili su oni.

Ističu da su ostali najjača snaga u okviru glasačkog tijela koje tradicionalno ne glasa DPS, "dok vama nisu bili mrski glasovi tog istog DPS-a i njihova podrška, na osnovu kojih ste povećali broj mandata".

"Mi to poštujemo, ali se mora poštovati i uspjeh SNP-a, jer znamo da su mnoge partije pretendovale da budu najjače u gradu, ali građani su rekli svoje. Podvale na račun SNP-a nisu uspjele da kreiraju javno mjenje jer su neosnovane i neprimjerene netrpljivosti ostalih prema SNP-u građani prepoznali", navodi se u saopštenju.

Spustimo loptu, razgovarajmo i dogovorimo se, na osnovu rezultata izbora, manimo se nestabilnih i kratkoročnih koalicija, a iz razloga da ponizite našu partiju. To nije uspjelo nikom do sada, pa neće ni ubuduće, dodaju oni.

Iz SNP-a su poručili i da ne ulaze u politički avanturizam, jer kako kažu, veoma dobro poznajemo političku situaciju u Beranama i "znamo da bi eventualna vlast bez SNP-a bila kula od karata".

Kazali su da je SNP spreman na sve opcije pa i na nove izbore, a da će onda svi "osjetiti inat Beranki i Beranaca i snagu SNP-a".

"Na kraju, kada je SNP u pitanju ruka saradnje je ispružena, uvijek je i bila. Mi smo partija koja je uvijek radila i radiće u interesu građana Berana, na osnovu kojih smo dobili najveće povjerenje građana, najjača smo stranka u gradu i nastavljamo istim putem. Pozivamo vas da ne miješamo državnu politiku sa lokalnom kako bismo mogli da rješavamo probleme građana Berana u punom kapacitetu", saopštili su iz SNP Berane.

Bonus video: